Test de intoleranță alimentară - Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Exista o gama larga de teste pentru alergii la mancare si intoleranta, dar doar cateva din ele sunt concludente.

Oferta Emag

Daca considerati ca manifestati simptome de alergie sau intoleranta alimentara consultati-va medicul mai intai pentru un sfat de specialitate, asta pentru a evita sa cheltuiti banii aiurea. Iata cateva teste pe care puteti sa le luati in considerare si care s-au dovedit mai mult sau mai putin eficiente in identificarea alergiilor la mancare.

Testul prin inteparea pielii (SPT)

Testul prin inteparea pielii (SPT)

Cateva picaturi de alimente diluate (suspecte in cauzarea alergiilor) sunt aplicate pe brat sau spate. Apoi pielea este gaurita cu ajutorul unui ac mic, prin picatura aplicata anterior. Senzatia de mancarime, inrosire si umflarea pielii indica o reactie pozitiva.
Test efectuat pentru: depistarea alergiilor alimentare
Opinii pro: sigur pentru toate varstele; cost rezonabil; acuratete pentru rezultatele negative in proportie de 95%
Opinii contra: un test pozitiv are o acuratete de doar 55% pentru ca adesea se intampla ca pacientii sa fie diagnosticati alergici la o anumita mancare care nu prezinta nici un fel de pericol.
Alte informatii: testele pot fi facute in sistemul de sanatate public, desi lista de asteptare poate fi destul de lunga.

Testele de sange IgE

Testele de sange IgE

Aceste teste masoara nivelurile de anticorpi IgE din sange, anticorpi specifici alimentelor.
Test efectuat pentru: depistarea alergiilor alimentare
Opinii pro: rezultatele negative au o destul de mare acuratete (aproximativ 90%)
Opinii contra: rezultate negative false sunt posibile, mai ales daca nu mai consumati alimentul respectiv de ceva vreme. Rezultatele pozitive au o acuratete de 55%.
Alte informatii: testele pot fi facute in sistemul de sanatate public, desi lista de asteptare poate fi destul de lunga. Unele laboratoare private executa acest tip de teste.

Testarea alimentara provocata

Testarea alimentara provocata

Acest test presupune consumul unei mici cantitati dintr-un anumit aliment.
Test efectuat pentru: depistarea alergiilor alimentare si a altor sensibilitati acute.
Opinii pro: dubla provocare este „standardul de aur” in testele alergice. Asta se intampla cand nici cel care testeaza si nici pacientul nu stiu ce mostra de aliment este testata.

Test de Intoleranta Alimentara Food Detective


Food DetectiveTM identifică alimentele care sunt responsabile pentru crearea anticorpilor IgG, care pot avea legătură cu o mulţime de afecţiuni, precum intoleranţa alimentară, sindromul colonului iritabil, eczeme şi artrite. După ce ai identificat alimentul care cauzează haosul în sistemul tău imunitar, e simplu să-l ţii departe de dieta ta.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Top 3 Cele mai bune surse de probiotice.

Top 6 metode de slabit. Cum să slăbești sănătos, ușor și fără dietă.