“Nestlé sub lupă: Nutriție sau indulgență zaharisită pentru cei mici?

Nestlé sub lupă: Nutriție sau indulgență zaharisită pentru cei mici?

Se pare că Nestlé nu se sfiește să-și îndulcească produsele chiar și acolo unde zahărul e văzut ca dușmanul numărul unu al sănătății.

Într-un raport recent, The Guardian ne servește o porție de amărăciune: produsele Nestlé destinate celor mici din țările în curs de dezvoltare sunt pline ochi de zahăr adăugat. Asta în timp ce în Europa, aceleași produse stau pe rafturi în variante nezaharisite.

Testele făcute într-un laborator belgian au scos la iveală că laptele praf Nido și cerealele Cerelac, destinate prichindeilor de la un an la doi anișori, sunt mai dulci decât ar trebui. “Nestlé ar trebui să renunțe la politica de ‘două fețe’ și să nu mai adauge zahăr în produsele pentru copii sub trei ani”, a tunat Laurent Gaberell de la Public Eye.

obezitate

Obezitatea infantilă nu e de joacă, mai ales în țările cu buzunarele nu prea pline. OMS ne spune că în Africa, de exemplu, numărul copiilor rotunjori sub cinci ani a explodat cu 23% din 2000. Și nu e doar acolo; peste un miliard de oameni pe glob se luptă cu kilogramele în plus.

Nestlé se apără, spunând că respectă cu sfințenie regulile locale și standardele internaționale, inclusiv cele legate de etichetare și limita de carbohidrați. “Toate zaharurile din produsele noastre, chiar și cele din miere, sunt trecute pe etichetă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. El a adăugat că rețetele variază în funcție de reglementările fiecărei țări și de ingredientele disponibile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La ce se foloseste curcuma? Beneficii, proprietati si moduri de utilizare

Papuci cu platformă – de ce trebuie să îi ai!

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Beneficiile Omega 3: De ce ar trebui să le includem în dieta noastră

Kinetoterapia: Pașii spre o viață activă și sănătoasă

Metoda Balcanică este mai sănătoasă împotriva hemoroizilor

Mierea de manuka: proprietăți, beneficii, utilizări și sfaturi utile.

YouTube Health te învață cum să salvezi vieți cu videoclipuri de prim ajutor

Alimente bogate in vitamine B. Ai deficit de vitamina B? Consumă aceste alimente!

Un progres major pentru persoanele cu diabet.

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

Sistemul tău imunitar a cedat? Consumă varză murată!