ceaiul verde, benefici

Magia ceaiului verde: 8 motive pentru care este elixirul suprem pentru corpul tău!

După apă, ceaiul verde este cea mai consumată băutură la nivel mondial. Acesta se obține prin macerarea frunzelor uscate ale arbustului Camellia sinensis. De fapt, toate ceaiurile care nu sunt din plante medicinale sunt făcute din frunzele aceluiași arbust. Singura diferență între ceaiuri (de exemplu, între ceaiul negru și ceaiul verde) este gradul de oxidare a frunzelor înainte de a fi uscate. Ceaiul verde este obținut din frunze neoxidate și, prin urmare, este deosebit de bogat în antioxidanți și polifenoli, fiind una dintre cele mai puțin prelucrate forme de ceai.

Beneficiile ceaiului verde


Beneficiile ceaiului verde pentru sănătate au fost studiate pe scară largă. Cele mai multe dintre beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde se datorează conținutului ridicat de polifenoli din frunze. Cele mai multe ceaiuri verzi conțin aproximativ 30 % în greutate de compuși polifenolici.

1.Ceaiul verde vă poate ajuta să slăbiți


Pierderea în greutate se află în fruntea listei de obiective de sănătate a multor băieți, iar dacă te afli în acest grup, iată un argument puternic pentru ceaiul verde – s-a demonstrat că stimulează metabolismul și arderea grăsimilor. Atunci când sunt asociate cu cofeina, catechinele din ceaiul verde cresc metabolismul energetic, stimulând rata la care corpul tău arde calorii, chiar și în repaus. Studiile au arătat, de asemenea, că ceaiul verde poate promova pierderea de grăsime, în special în zona abdominală, chiar și în absența unui deficit caloric semnificativ. Deși cel mai eficient mod de a pierde în greutate este, de obicei, să urmați o dietă sănătoasă, controlată caloric, cu exerciții fizice regulate, adăugarea ceaiului verde la regimul dumneavoastră de slăbire poate accelera rezultatele.

2.Ceaiul verde reduce inflamația


Ceaiul verde este bogat într-un compus numit epigallocatechin-3-galat (EGCG), care are proprietăți antiinflamatorii bine documentate. S-a demonstrat că aplicarea topică a extractului de ceai verde îmbunătățește afecțiunile inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul, iar consumul de ceai verde reduce durerile cauzate de artrită. În plus, multe dintre beneficiile antibolnăvicioase ale ceaiului verde se datorează efectelor antiinflamatorii ale EGCG.

3.Ceaiul verde reduce riscul de apariție a anumitor tipuri de cancer


Ceaiul verde este plin de antioxidanți care acționează ca și curățători de radicali liberi și reduc daunele oxidative din organism. În acest fel, antioxidanții pot preveni anumite leziuni celulare care pot duce la apariția anumitor tipuri de cancer. Consumul de ceai verde a fost asociat cu un risc redus de cancer de sân, de vezică urinară, de stomac, de ovare, de plămâni, de colon, de piele, de prostată și de esofag.

4.Ceaiul verde poate îmbunătăți sănătatea inimii


Cercetările au ajuns la concluzia că ceaiul verde poate reduce riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și alte boli cardiovasculare. Se crede că acest lucru se datorează polifenolilor găsiți în ceaiul verde, care scad tensiunea arterială, reduc inflamația, îmbunătățesc funcția epitelială și scad colesterolul, toți fiind factori de risc pentru bolile cardiovasculare.

5.Ceaiul verde poate reduce riscul de diabet zaharat


Unele studii au găsit o asociere inversă între consumul de ceai verde și riscul de diabet. Ceaiul verde poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la creșterea sensibilității la insulină, îmbunătățind astfel controlul glicemic. Aceste efecte par a fi deosebit de puternice atunci când sunt combinate cu o dietă mediteraneană.

6.Ceaiul verde poate stimula funcția cerebrală


Ceaiul verde conține în mod natural cofeină, care poate crește atenția, vigilența și performanța cognitivă, precum și reduce timpul de reacție. Aceste efecte stimulante ale cofeinei apar deoarece cofeina blochează un neurotransmițător inhibitor numit adenozină. În acest fel, cofeina crește rata de tragere între neurotransmițători și concentrația de dopamină și alți neurotransmițători.

7.Ceaiul verde poate încetini declinul cognitiv


Compușii din ceaiul verde par să îmbunătățească memoria de lucru și să încetinească rata declinului cognitiv. Unele studii au arătat că ceaiul verde poate reduce riscul de demență și boala Alzheimer.

8.Ceaiul verde poate crește speranța medie de viață


Având în vedere șirul de beneficii asociate consumului de ceai verde, poate că nu este surprinzător faptul că ceaiul verde pare să crească speranța generală de viață și, de asemenea, să reducă riscul de mortalitate din toate cauzele. Un studiu amplu, desfășurat pe o perioadă de 11 ani, a constatat că cel mai ridicat nivel de consum de ceai verde (cinci cești pe zi) a fost asociat cu cel mai mic risc de mortalitate din toate cauzele și de boli cardiovasculare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat

Sport cu rezultate fara efort. Sfaturi si bune practici.

Giardioza: Simptome,cauze diagnosticare si tratament.

Cum să îți desfunzi urechile

Două medicamente noi, bazate pe editarea genetică, tratează anemia falciformă.

Cele mai interesante 3 modele de încălțăminte Crocs pentru femei

Balonarea: Iata cum o poti evita! Care sunt cele 7 practici recomandate de un specialist

Sunteți un gânditor excesiv cronic? 7 sfaturi pentru a nu o lua razna!

Bătăi puternice și rapide ale inimii – cum să afli ce le cauzează

Ceaiuri de slabit: cum sa alegi si sa folosesti ceaiurile care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

Cum procedezi cu excesul de informatie de dieta?

Ce poate provoca o creștere bruscă a ritmului cardiac? Cardiologul raspunde