obezitate-si-vitamina-d

Prevenirea cancerului cu vitamina D? Atât contează dacă ești obez

Rezultatele cercetării nu ne dau vești bune.
Un studiu care examinează efectele preventive ale vitaminei D și ale acizilor grași omega-3 a fost publicat în AMA Network Open.

Vitamina D și cancerul


Conform analizelor post-hoc, deși 5 ani de suplimentarea cu vitamina D (2000 UI/zi) nu a arătat niciun beneficiu asupra rezultatelor privind cancerul și bolile de inimă atunci când au comparat grupul de control și grupul care a luat vitamina D, totuși, după analize secundare, cercetătorii au descoperit un aspect important.

Analizele bazate pe greutatea corporală au arătat deja că la persoanele cu greutate normală (IMC<25,0 kg/m2 ), vitamina D a produs beneficii semnificative, cu o reducere cu 24% a incidenței tumorilor și o reducere cu 42% a mortalității cauzate de cancer. Cu toate acestea, nu s-au constatat astfel de efecte benefice la cei supraponderali sau obezi. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a vedea care ar putea fi soluția pentru persoanele supraponderale și dacă doze mai mari de vitamina D ar putea ajuta.

obezitate si vitamina d

Cât de multă vitamina D ar trebui să iau dacă sunt supraponderal?


Mai multe studii au descoperit anterior o legătură între nivelurile serice mai ridicate de vitamina D și mai puține infecții respiratorii. Dar alte studii nu au găsit o asociere semnificativă între nivelurile serice de vitamina D și frecvența sau gravitatea infecțiilor tractului respirator inferior. Nivelurile scăzute de vitamina D sau deficitul de vitamina D au fost asociate cu o serie de boli, cum ar fi osteoporoza, bolile autoimune, insuficiența cardiacă și hipertensiunea arterială.

Cel de-al treilea Consens maghiar privind vitamina D din 2012 a crescut nivelul de referință al aportului zilnic (1500-2000 UI) și a menționat că în cazul supraponderalității și obezității necesarul crește, caz în care aportul recomandat este dublu, 3000-4000 UI. Toate aceste valori se aplică în cazul în care trebuie prevenită o deficiență, dar dacă există deja o deficiență de vitamina D, se recomandă de multe ori această cantitate. Administrarea unei doze mai mari decât cea recomandată nu are niciun beneficiu suplimentar și poate chiar provoca toxicitate acută sau cronică.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce sunt uleiurile esențiale? Beneficii si moduri de utilizare.

Descoperă istoria ozonului medical și cum poate să îți îmbunătățească sănătatea

Miere de Manuka: Puterea vindecătoare a naturii

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Nu doar pentru curățare.

Poate exista o legătură între concentrația mare de eritritol din sânge și formarea cheagurilor de sânge

Cum să ai o siluetă perfectă: sfaturi și trucuri pentru un stil de viață sănătos

Cat de sanatoase sunt tigarile electronice? Daca sunt riscuri, cum te afectează vapingul?

Despre gluten in alimentatia bebelusului. Când introducem în diversificarea bebelușilor?

ACTIVITATEA FIZICĂ SCADE LA JUMĂTATERISCUL DE CANCER LA PROSTATĂ

OMS ne trage de urechi: vaccinați-vă, că virusul nu se lasă!

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene.

Balonarea: Iata cum o poti evita! Care sunt cele 7 practici recomandate de un specialist