obezitate-si-vitamina-d

Prevenirea cancerului cu vitamina D? Atât contează dacă ești obez

Rezultatele cercetării nu ne dau vești bune.
Un studiu care examinează efectele preventive ale vitaminei D și ale acizilor grași omega-3 a fost publicat în AMA Network Open.

Vitamina D și cancerul


Conform analizelor post-hoc, deși 5 ani de suplimentarea cu vitamina D (2000 UI/zi) nu a arătat niciun beneficiu asupra rezultatelor privind cancerul și bolile de inimă atunci când au comparat grupul de control și grupul care a luat vitamina D, totuși, după analize secundare, cercetătorii au descoperit un aspect important.

banner

Analizele bazate pe greutatea corporală au arătat deja că la persoanele cu greutate normală (IMC<25,0 kg/m2 ), vitamina D a produs beneficii semnificative, cu o reducere cu 24% a incidenței tumorilor și o reducere cu 42% a mortalității cauzate de cancer. Cu toate acestea, nu s-au constatat astfel de efecte benefice la cei supraponderali sau obezi. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a vedea care ar putea fi soluția pentru persoanele supraponderale și dacă doze mai mari de vitamina D ar putea ajuta.

obezitate si vitamina d
Prevenirea cancerului cu vitamina D? Atât contează dacă ești obez 4

Cât de multă vitamina D ar trebui să iau dacă sunt supraponderal?


Mai multe studii au descoperit anterior o legătură între nivelurile serice mai ridicate de vitamina D și mai puține infecții respiratorii. Dar alte studii nu au găsit o asociere semnificativă între nivelurile serice de vitamina D și frecvența sau gravitatea infecțiilor tractului respirator inferior. Nivelurile scăzute de vitamina D sau deficitul de vitamina D au fost asociate cu o serie de boli, cum ar fi osteoporoza, bolile autoimune, insuficiența cardiacă și hipertensiunea arterială.

Cel de-al treilea Consens maghiar privind vitamina D din 2012 a crescut nivelul de referință al aportului zilnic (1500-2000 UI) și a menționat că în cazul supraponderalității și obezității necesarul crește, caz în care aportul recomandat este dublu, 3000-4000 UI. Toate aceste valori se aplică în cazul în care trebuie prevenită o deficiență, dar dacă există deja o deficiență de vitamina D, se recomandă de multe ori această cantitate. Administrarea unei doze mai mari decât cea recomandată nu are niciun beneficiu suplimentar și poate chiar provoca toxicitate acută sau cronică.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hemoroizi: Simptome, Cauze si tratament

Alimentatie sanatoasa: 14 Alimente care iti schimba viata

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?