Cercetările privind noua tehnologie sunt susținute chiar de Michael J. Fox, care suferă și el de boala Parkinson.
Conform unui reportaj anterior, cercetările revoluționare de la Universitatea din Lausanne, Elveția, folosesc implanturi în măduva spinării pentru a reda oamenilor capacitatea de a merge, cu rezultate mai impresionante ca niciodată.
Lucrările, conduse de Gregoire Courtine și Jocelyne Bloch, ar putea marca acum un alt succes major, după ce au reușit să facă un bărbat cu boala Parkinson în stadiu avansat să meargă din nou cu încredere, mergând chiar și câțiva kilometri.
Potrivit The Guardian, înainte de tratament, Marc Gauthier, în vârstă de 62 de ani, abia putea merge, căzând de mai multe ori pe zi sau, în unele situații, oprindu-se complet din mișcare, ca și cum ar fi fost înghețat. Pacientul francez a fost supus în cele din urmă unei proceduri neurochirurgicale de precizie la Spitalul Universitar din Lausanne, în urmă cu doi ani, în timpul căreia un set de electrozi a fost atașat la măduva spinării sale și un generator de impulsuri electrice conectat la acesta sub pielea abdominală.
Procedura a folosit o „hartă” personalizată a măduvei spinării lui Marc, care a identificat locurile specifice responsabile de mișcările picioarelor, acordate la senzorii de mișcare purtați pe ambele picioare, care semnalează implantul atunci când bărbatul încearcă să meargă. Unitatea, implantată în măduva spinării, trimite impulsuri electrice către neuronii spinali vizați, adaptându-se în timp real la mișcările sale.
Ca urmare a tratamentului și a programului de reabilitare personalizat care a urmat, Marc și-a recăpătat capacitatea normală de a merge, poate acum să urce și să coboare scări și duminica vizitează un lac din apropiere, unde merge pe jos 6 km. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că există încă o mare diferență între tratamentul specific și individualizat pe care l-a primit Marc și punerea la dispoziție a tehnologiei pe scară largă.
Vestea bună este că restul cercetărilor se vor concentra pe aceasta din urmă, cu o donație de 1 milion de dolari din partea Fundației Michael J. Fox, care suferă, de asemenea, de boala Parkinson.
Urmărește-ne și pe Google News