Un bărbat cu boala Parkinson merge din nou datorită unui implant în coloana vertebrală

Un bărbat cu boala Parkinson merge din nou datorită unui implant în coloana vertebrală

Cercetările privind noua tehnologie sunt susținute chiar de Michael J. Fox, care suferă și el de boala Parkinson.

Conform unui reportaj anterior, cercetările revoluționare de la Universitatea din Lausanne, Elveția, folosesc implanturi în măduva spinării pentru a reda oamenilor capacitatea de a merge, cu rezultate mai impresionante ca niciodată.

Lucrările, conduse de Gregoire Courtine și Jocelyne Bloch, ar putea marca acum un alt succes major, după ce au reușit să facă un bărbat cu boala Parkinson în stadiu avansat să meargă din nou cu încredere, mergând chiar și câțiva kilometri.

Potrivit The Guardian, înainte de tratament, Marc Gauthier, în vârstă de 62 de ani, abia putea merge, căzând de mai multe ori pe zi sau, în unele situații, oprindu-se complet din mișcare, ca și cum ar fi fost înghețat. Pacientul francez a fost supus în cele din urmă unei proceduri neurochirurgicale de precizie la Spitalul Universitar din Lausanne, în urmă cu doi ani, în timpul căreia un set de electrozi a fost atașat la măduva spinării sale și un generator de impulsuri electrice conectat la acesta sub pielea abdominală.

Procedura a folosit o „hartă” personalizată a măduvei spinării lui Marc, care a identificat locurile specifice responsabile de mișcările picioarelor, acordate la senzorii de mișcare purtați pe ambele picioare, care semnalează implantul atunci când bărbatul încearcă să meargă. Unitatea, implantată în măduva spinării, trimite impulsuri electrice către neuronii spinali vizați, adaptându-se în timp real la mișcările sale.

Ca urmare a tratamentului și a programului de reabilitare personalizat care a urmat, Marc și-a recăpătat capacitatea normală de a merge, poate acum să urce și să coboare scări și duminica vizitează un lac din apropiere, unde merge pe jos 6 km. Cu toate acestea, cercetătorii avertizează că există încă o mare diferență între tratamentul specific și individualizat pe care l-a primit Marc și punerea la dispoziție a tehnologiei pe scară largă.

Vestea bună este că restul cercetărilor se vor concentra pe aceasta din urmă, cu o donație de 1 milion de dolari din partea Fundației Michael J. Fox, care suferă, de asemenea, de boala Parkinson.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Alege terapii anti-aging cu aminoacizi, acid hialuronic și PRP

60 de ani de la inventarea costumelor de baie Bikini

Rolul aparatului de glicemie și al decongestionantului nazal în îngrijirea personală

Beneficiile Benesio Strescalm în gestionarea stresului

Ce poate provoca o creștere bruscă a ritmului cardiac? Cardiologul raspunde

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Pixel 8 Lăsat în Afara Revoluției AI – Ce Înseamnă Asta Pentru Tine?

A fost aprobat un dispozitiv portabil care detectează cancerul de piele

În spatele obsesiei pentru smartphone-uri: industria tehnologică și strategiile sale de marketing