Risc Incredibil! Cum Îți Pun Băuturile Dietetice Sănătatea în Pericol!

Risc Incredibil! Cum Îți Pun Băuturile Dietetice Sănătatea în Pericol!

Un studiu recent scoate la iveală riscurile neașteptate ale băuturilor răcoritoare dietetice, indicând o posibilă legătură cu afecțiuni cardiace serioase.

Cercetările arată că ingestia regulată de băuturi îndulcite artificial – echivalentul a cel puțin doi litri pe săptămână – poate majora cu 20% probabilitatea de a experimenta bătăi neregulate ale inimii, sau fibrilație atrială, comparativ cu non-consumatorii, conform unui studiu evidențiat de CNN.

Pe de altă parte, consumul de băuturi zaharoase în cantități similare a fost asociat cu o creștere de 10% a riscului de fibrilație atrială, în timp ce 100 de grame de suc natural, fără zahăr adăugat, a fost corelat cu o reducere de 8% a riscului aceleiași afecțiuni.

Fibrilația atrială este adesea percepută de pacienți ca o palpitație sau o “fluturare” în piept.

Aceasta marchează prima oară când un studiu identifică o conexiune între consumul de îndulcitori, fie ei calorici sau non-calorici, și băuturile zaharoase și incidența bolilor cardiace, după cum menționează Penny Kris-Etherton, profesor emerit de nutriție la Pennsylvania State University.

Studiul adaugă că predispoziția genetică joacă, de asemenea, un rol în acest fenomen, cu cercetări anterioare din 2017 indicând că persoanele de origine europeană au aproximativ 22% șanse de a moșteni predispoziția pentru fibrilație atrială. În lumina acestor descoperiri, este esențial să ne reevaluăm alegerile alimentare și impactul lor asupra sănătății noastre cardiace.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

O nouă mutație a Coronavirusului este aici-iată cât de eficiente sunt vaccinurile.

Argila si beneficiile ei in ingrijirea tenului.

Slabeste dupa nastere: 7 Strategii de succes

Jogging: 4 Secrete pentru a scapa de kilogramele in plus

Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați

Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer: Descoperirea care Poate Salva Vieți

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Top 6 cele mai bune ape de gură. Cum alegi apa de gura pentru dantura ta

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Descoperă legătura dintre testul de efort și afecțiunile endocrine