8 lucruri pe care nu le știai despre frig

8 lucruri pe care nu le știai despre frig. Vei fi uimit de ceea ce vei citi.

Știm acum că schimbările de temperatură ne afectează sănătatea și organismul. Atunci când trecem de la căldura din interior la frigul de afară și nu ne îmbrăcăm călduros, putem chiar să tremurăm de frig. Acest lucru se datorează unui mecanism fiziologic complex. Să vedem cum afectează temperaturile scăzute corpul uman.

1.Frigul și modul în care funcționează creierul

Vremea rece ne afectează nu doar corpul, ci și funcționarea creierului. De asemenea, frigul afectează negativ capacitatea de a îndeplini sarcini cognitive simple.

2.Memoria poate fi, de asemenea, afectată de frig

Vremea rece, adică petrecerea unui timp îndelungat afară când este frig, poate avea chiar un efect negativ asupra memoriei noastre. Funcțiile cerebrale care ne ajută să planificăm și să executăm și viteza creierului sunt, de asemenea, reduse. Chiar și stând într-o cameră caldă timp de o oră sau două, acest lucru va caracteriza funcția creierului.

3. Frigul și empatia

Oamenii sunt în mod fundamental ființe empatice. Unii are o capacitate empatică mai mare, alții mai mică. Cercetările au arătat că, chiar și atunci când vezi pe cineva înghețând la televizor, temperatura corpului tău scade. Iată cât de empatici suntem.

4. De asemenea, sistemul imunitar își reduce apărarea

Iarna, suntem mai vulnerabili la atacurile agenților patogeni, iar motivul este că apărările sistemului imunitar sunt mult mai ridicate în lunile calde, de vară.

5.Frigul modifică chiar și flora intestinală

Frigul determină o schimbare pozitivă a florei bacteriene din intestin. Aceasta este o veste bună, deoarece această schimbare face ca arderea grăsimilor să fie mai eficientă, îmbunătățește metabolismul, astfel încât veți lua mai puțin în greutate și chiar reduce șansele de a dezvolta diabet.

6.Sporturile de iarnă și pierderea de grăsime

Este un fapt dovedit că sporturile de iarnă au un efect foarte pozitiv asupra sănătății umane, iar orice exercițiu în frig îți va stimula metabolismul, astfel încât să poți arde mai multe calorii.

7.De asemenea, frigul îi revigorează pe sportivi

Pentru sportivi, au fost dezvoltate mănuși care răcesc temperatura mâinilor. Astfel, aceștia au devenit mai alerți și mai revigorați și și-au îmbunătățit performanțele.

8.Creșterea frigului și a performanței

Puteți crește performanța nu doar prin exerciții fizice în frig, ci și prin consumul unei băuturi reci. Băutura nu trebuie să fie mai caldă de 3 grade Celsius, iar efectul poate fi sporit prin amestecarea cu mentol.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?

Monturile – de ce apar și cum le putem preveni?

Zosurabalpin: Un antibiotic nou și puternic care distruge bacteriile rezistente

Obiceiurile tale determină cât de mult și cum trăiești

Contează la ce oră din zi faci mișcare dacă vrei să trăiești o viață lungă

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

Remedii naturale si tratamente naturiste pentru Candida.

Sigurul secret pentru o zi de succes: Micul dejun regulat!

Consecințele fumatului – O privire la aspectele negative ale fumatului

Regenerarea Dintelui: O Realitate în Curs de Dezvoltare?