Cele mai bune ape de gura

Top 6 cele mai bune ape de gură. Cum alegi apa de gura pentru dantura ta

Aveți o grămadă de ape de gură pe raft care nu au funcționat pentru dvs. sau simțiți că nu funcționează așa cum v-ați imaginat? Atunci nu treceți cu vederea sfaturile noastre despre cele mai bune ape de gură și beneficiile lor în rezolvarea problemelor dvs. orale.
Cu atât de multe ape de gură din care puteți alege, este relativ greu să vă orientați la început. Multe persoane aleg un produs pe care îl cunosc din reclame sau care se întâmplă să fie la reducere. Este posibil ca apoi să fie nemulțumiți de rezultate, întrucât plângerile lor persistă. Este important de reținut că nicio apă de gură nu poate înlocui igiena orală normală. Ele nu înlocuiesc periajul sau igiena dentară obișnuită. Cu toate acestea, ele pot deveni parte din îngrijirea dinților și a gingiilor și pot face ca rutina zilnică să fie puțin mai perfectă.

Există diferențe mari între apele de gură, și nu doar în ceea ce privește prețul și mărimea ambalajului. Unele ape de gură sunt antiseptice și antibacteriene, altele încetinesc formarea plăcii bacteriene, promovează sănătatea gingiilor, ajută la prevenirea cariilor dentare, au efect de albire sau „doar” îmbunătățesc senzația generală de prospețime – suprimă respirația urât mirositoare și oferă o respirație plăcută și proaspătă pentru o anumită perioadă de timp. Efectul dorit este, de asemenea, direct legat de compoziția apei de gură.

Care sunt ingredientele active din apa de gură? Când nu este recomandabil să folosiți ape de gură care conțin alcool? Ce probleme sunt abordate de apele de gură cu clorhexidină? Următorul ghid de selecție acoperă toate aspectele importante. De asemenea, vă recomandăm să citiți recenziile noastre despre apa de gură, unde veți găsi informații valoroase de la utilizatori. Acest lucru vă va oferi o idee mai bună despre ce să așteptați de la apa de gură pe care o alegeți.

1
Listerine Total Care Teeth Protection

Listerine Total Care Teeth Protection

Reduce la jumătate formarea plăcii
Ajută la menținerea gingiilor sănătoase
Capacitate: 1000 ml
2
Meridol Dental Care

Meridol Dental Care

Ajută la îndepărtarea plăcii dentare de pe dinți
Combate eficient bacteriile
Bland cu gingiile
Capacitate: 400 ml
3
Swissdent Extreme

Swissdent Extreme

Are un efect revigorant de durată
Albește ușor dinții la fiecare utilizare
Protejează gingiile
Capacitate: 250 ml
4
Herbadent Original

Herbadent Original

distruge bacteriile
combate formarea cariilor
asigură o respirație proaspătă
menține gingiile sănătoase
5
ELMEX Sensitive

ELMEX Sensitive

Protejează împotriva cariilor dentare
Reduce solubilitatea smalțului dentar
Capacitate: 400 ml
6
Ecodenta Expert Extraordinary Whitening

Ecodenta Expert Extraordinary Whitening

asigură o respirație proaspătă
distruge bacteriile
menține gingiile sănătoase

Cum să alegeți o apă de gură


La ce să fiți atenți atunci când alegeți o apă de gură? În primul rând, încercați să identificați problema dentară sau gingivală care vă deranjează, apoi gândiți-vă dacă o apă de gură all-in-one este potrivită pentru dumneavoastră sau dacă ați prefera o apă de gură concepută pentru un scop specific. Vestea bună este că toate informațiile importante despre efectele apei de gură pot fi găsite direct pe ambalaj. Vestea proastă este că s-ar putea să nu funcționeze așa cum vă așteptați.

Cum puteți obține ajutor și informații rapid? Informații interesantei și sfaturi pot fi găsite în următoarele rubrici. Nu numai compoziția apelor de gură este examinată mai în detaliu, ci și utilizarea recomandată și cele mai frecvente probleme ale cavității bucale.

Apa de gură ca parte a îngrijirii dentare: care este importanța ei?


Periuțele de dinți și pasta de dinți sunt o parte esențială a îngrijirii dentare zilnice. Cu toate acestea, chiar și cea mai bună periuță de dinți nu are nicio șansă de a curăța perfect dacă tehnica de periaj nu este corectă. Ce ziceți de un mic impuls sub formă de apă de gură după periaj? Consistența sa lichidă permite ca apa de gură să ajungă în zonele uitate în timpul clătirii. Și, deși nu poate îndepărta placa bacteriană sau masa gingiile precum periile unei periuțe de dinți, poate crea condiții mai sănătoase în gură, care reduc dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Privind gama de ape de gură oferite, acestea pot fi împărțite, în principiu, în două grupe de bază – cele cu efecte estetice și cele cu efecte terapeutice. Ce înseamnă acest lucru? În timp ce unele ape de gură sunt concepute pentru a da o senzație de prospețime și o respirație sănătoasă, altele pot ajuta în cazul anumitor afecțiuni. De asemenea, medicul dentist vă poate recomanda un anumit tip de apă de gură direct dacă aveți sângerare și retragere a gingiilor. Sau s-ar putea să vă fi îndrumat către ape de gură care ameliorează sensibilitatea dentară și previn cariile dentare.

O apă de gură de bună calitate ajută la reducerea riscurilor de îmbolnăvire a dinților, gingiilor și mucoaselor din cavitatea bucală. Ea creează o senzație de prospețime și curățenie. Ar trebui să fie întotdeauna aleasă ținând cont de starea actuală. Cu toate acestea, nu uitați că nici măcar cea mai bună apă de gură nu poate înlocui curățarea regulată. Cu toate acestea, este o modalitate simplă de a prelungi efectul de curățare.

Când să folosiți apa de gură

Există multe afirmații aparent contradictorii cu privire la utilizarea apei de gură. Oamenii au tendința de a folosi apa de gură imediat după ce se spală pe dinți, ceea ce nu este ideal. De ce se întâmplă acest lucru? Dacă folosiți o pastă de dinți care conține laurilsulfat de sodiu (SLS, pe scurt), eficiența apei de gură folosită imediat după periaj este probabil să fie foarte scăzută. Este posibil să fie chiar zero. SLS este unul dintre cele mai comune ingrediente din pasta de dinți. Este cauza spumei caracteristice și, prin urmare, a experienței aparent mai bune de periaj (mai multă spumă = mai mult efort). Pentru ca pasta de dinți să fie eficientă, nu trebuie să facă deloc spumă (căutați paste de dinți fără SLS), iar unii experți pun chiar pe primul loc calitatea periuței de dinți și a tehnicii de periaj.

Fiți atenți la o altă pereche „incompatibilă” – pasta de dinți cu un conținut mai mare de fluor și apa de gură pentru a reduce acumularea de placă. Pastele de dinți cu conținut mai ridicat de fluor sunt folosite în principal de persoanele cu dinți sensibili la nivelul suprafeței, care doresc să întărească suprafața dinților și să prevină apariția cariilor. Dacă folosiți o apă de gură pentru prevenirea plăcii imediat după ce vă periați cu o pastă de dinți cu acest efect, efectul lor va fi redus semnificativ.

Cum să o rezolvați? Așteptați cel puțin 30 de minute după periaj înainte de a folosi apa de gură.

Probleme ale gurii și ape de gură recomandate

Dacă ezitați în privința apei de gură pe care să o puneți în coș, nu trebuie să vă bazați pe intuiție sau pe o alegere aleatorie. Nu aveți nevoie decât de un scurt moment pentru a afla elementele de bază despre efectele apelor de gură. Unele ape de gură sunt concepute pentru a acționa în mai multe zone deodată.

Probabil că aveți deja o idee despre problema cu care vă confruntați – așa că le vom „clasifica” ușor.

Apa de gură pentru respirația urât mirositoare

Halitoza/ respirația urât mirositoare nu este plăcută. Cele mai frecvente cauze sunt consumul de alimente aromatice (usturoi, ceapă), consumul de alcool, fumatul, reziduurile alimentare blocate în spațiile interdentare (+ ulterior o igienă orală deficitară), gingivita, problemele digestive, dar și uscăciunea gurii. Nu este doar o complicație „jenantă”, când tot ce trebuie să faceți este să puneți mâna pe prima apă de gură cu mentol.

 • Dacă știți că ați mâncat alimente aromate cu o zi înainte de o întâlnire importantă, o apă de gură antibacteriană revigorantă va fi de ajuns. Dacă halitoza (termenul pentru respirația urât mirositoare) durează de ceva vreme, analizează mai atent problema. De exemplu, verificați starea gingiilor (sângerare, gingii care se retrag). Apa de gură care conține clorhexidină va fi utilă în cazul afecțiunilor gingivale. Evitați să folosiți ape de gură care conțin alcool. Acestea usucă cavitatea bucală și respirația urât mirositoare poate deveni mai pronunțată.

Apa de gură pentru afecțiunile gingivale

Gingiile sănătoase sunt extrem de importante pentru sănătatea dinților. Deteriorarea apare, de exemplu, atunci când are loc un periaj agresiv. Cu toate acestea, sângerarea gingiilor este cauzată cel mai adesea de bacteriile din placa bacteriană. Boala gingivală, cunoscută și sub numele de gingivită, se manifestă prin gingii umflate, roșii și sângerânde. Dacă această afecțiune este lăsată netratată, se formează mici buzunare între dinți și gingii și se transformă treptat într-una dintre cele mai grave boli ale gingiilor, parodontita. În stadiile sale târzii, aceasta poate duce la pierderea dinților.

 • Doriți să vă consolidați îngrijirea gingiilor și să vă îmbunătățiți starea actuală? Atunci concentrați-vă atenția asupra apelor de gură care conțin clorhexidină, care poate ajuta la reducerea gingivitei și la limitarea creșterii bacteriilor (și, prin urmare, a formării și acumulării plăcii bacteriene). Apa de gură poate conține 0,06% sau 0,12% clorhexidină. Concentrațiile mai puternice sunt recomandate doar pentru perioade mai scurte, necesare. Poate provoca o ușoară decolorare brună a dinților.

Apa de gură pentru dinți sensibili

Una dintre cele mai frecvente probleme orale este reprezentată de dinții sensibili. O durere neplăcută însoțește consumul de alimente fierbinți sau, dimpotrivă, foarte reci. Sensibilitatea este cauzată în principal de retragerea gingiilor sau de uzura smalțului, care duce la deschiderea canalelor dentinare.

 • Din nou, există ape de gură dezvoltate special în acest scop, care conțin substanțe care închid canalele dentinare și care, cu o utilizare regulată, ajută la reducerea sensibilității dentare. Asigurați-vă totuși că sunteți atenți la bolile gingivale și evitați să folosiți o periuță de dinți dură pentru periaj, care poate eroda excesiv smalțul dentar.

Apa de gură pentru prevenirea cariilor dentare


Suferiți de carii dentare? Apele de gură pot preveni cariile dentare, printre altele. Dar nu credeți în miracole! Nu subestimați igiena de bază și controalele dentare regulate.

Apa de gură cu conținut de fluor este benefică pentru formarea și menținerea smalțului de lapte sănătos. Acestea favorizează remineralizarea, crescând astfel forța și rezistența dinților. Conținutul maxim de fluor în pastele de dinți și în apa de gură este de 1500 ppm, sau 0,15% fluor.

 • Apă de gură cu conținut de fluor sunt benefice pentru formarea și menținerea smalțului sănătos al laptelui. Acestea favorizează remineralizarea, crescând astfel forța și rezistența dinților. Conținutul maxim de fluor în pastele de dinți și în apa de gură este de 1500 ppm, sau 0,15% fluor.

Apă de gură pentru afte


Fiind mici ulcerații pe mucoasa gurii, aftele sunt extrem de dureroase. Deoarece se află într-un mediu natural umed, pot dura săptămâni întregi până la vindecare și pot face ca vorbirea și mâncatul să fie inconfortabile. Ele pot apărea din mai multe motive – imunitate slăbită (după ce boala a fost depășită), fluctuații hormonale, deficit de vitamine B sau de fier.

 • Pentru a ameliora durerea și a accelera vindecarea mucoaselor, se folosesc geluri și soluții direct pentru tratarea aftelor, aplicate pe zona afectată cu un tampon de bumbac. De asemenea, sunt disponibile și ape de gură pentru afte. Le puteți găsi printre apele de gură folosite și pentru a trata bășicile cauzate de purtarea protezelor dentare și a aparatelor ortodontice. Acestea nu conțin alcool iritant, ci conțin ingrediente vindecătoare, cum ar fi aloe vera și uleiuri esențiale.

Ape de gură pentru gură uscată

Xerostomia (gura uscată) este cauzată de o producție insuficientă de salivă. Acest lucru nu numai că provoacă un disconfort neplăcut, dar poate afecta și dinții înșiși. Saliva este importantă pentru hidratarea membranelor mucoase, pentru menținerea unui pH optim și are proprietăți antibacteriene, care oferă protecție naturală pentru dinți și gingii. Printre cauze se numără, de exemplu, bolile glandelor salivare în sine, regimul de băut inadecvat, diabetul, tulburările tiroidiene, bolile renale, administrarea anumitor medicamente (tensiune arterială ridicată, antidepresive, antihistaminice, …).

 • Dacă aveți gura uscată, este posibil să fiți deranjat și de respirația urât mirositoare. Nu căutați doar apă de gură răcoritoare. Aveți nevoie pe raftul dvs. de o apă de gură hidratantă care să conțină ingrediente naturale vindecătoare pentru a vă ajuta să restabiliți dezechilibrul. În niciun caz nu trebuie să conțină alcool. Alcoolul din apele de gură nu va face decât să înrăutățească problema uscăciunii.

Apa de gură pentru copii

Apa de gură pentru copii se află într-o situație specifică. Concentrația ingredientelor active din soluțiile de apă de gură pentru adulți este mai mare și, dacă sunt înghițite accidental de copii, potențialele riscuri pentru sănătate sunt semnificativ mai mari. În plus, problemele dentare ale copiilor sunt diferite de cele ale adulților. Cel mai adesea, scopul este de a preveni cariile dentare, de a întări smalțul dinților și de a crește rezistența acestuia.

Apa de gură pentru copii nu conține zahăr și alcool. Au un gust mai blând, mai plăcut (nu la fel de mentolate și proaspete ca cele ale apelor de gură pentru adulți). Țineți cont întotdeauna de clasificarea pe grupe de vârstă (3-6 ani, 6-12 ani, …) și de caracteristicile acestora. Cel mai adesea, are proprietăți antibacteriene (elimină dezvoltarea bacteriilor în gură), protejează împotriva formării plăcii bacteriene și ajută la formarea unui scut protector pe suprafața dinților datorită conținutului de fluor. Cele mai multe ape de gură pentru copii trebuie scuipate – în ciuda conținutului mai mic de fluor.

Cum să folosiți corect apa de gură?

 • Alegeți apa de gură potrivită – Respirație proaspătă, probleme cu gingiile, dinți sensibili, …
 • Folosiți cantitatea recomandată de producător – De obicei, 15-20 ml, ceea ce reprezintă echivalentul unui capac. Unele ape de gură trebuie să fie diluate. Respectați recomandările de pe ambalaj.
 • Nu folosiți apa de gură imediat după periaj – Acest lucru va reduce eficacitatea ingredientelor din pastă și apă de gură.
 • Când clătiți, încercați să mișcați intens apa de gură în gură – Acest lucru va ajuta apa de gură să ajungă în toate zonele.
 • Nu vă grăbiți – Una dintre cheile pentru a folosi corect apa de gură este să o lăsați în gură pentru o perioadă rezonabilă de timp, aproximativ 30-60 de secunde.
 • Nu înghițiți, scuipați apa de gură – Cantitatea de fluor din ea poate reprezenta un risc pentru sănătate. Asigurați-vă că copiii nu înghit apa de gură.
 • Dezvoltați-vă răbdarea – Nu beți cafea, suc, nu mâncați și nu fumați timp de cel puțin 30 de minute imediat după ce ați folosit apa de gură.

Cele mai bune mărci de apă de gură


Listerine – O gamă de ape de gură fără rival pe piață. Vânzări foarte bune, preț rezonabil și recenzii mulțumitoare.
Elmex – Apa de gură recomandată de medicii dentiști. Diverse efecte – pentru dinți sensibili, protecție împotriva pierderii smalțului dentar, a formării plăcii etc.
Meridol – O marcă populară cu un portofoliu de ape de gură la prețuri accesibile, concepute pentru a reduce respirația urât mirositoare, pentru a reduce formarea plăcii bacteriene sau pentru a proteja gingiile.
Ecodenta – Un brand care impresionează nu doar prin ambalaj, ci și prin formula apelor de gură. În special, apele de gură negre pentru albirea dinților sunt foarte populare.
Herbadent – Preparate și soluții de îngrijire a gurii pe bază de plante, bazate pe formule unice și combinații de plante dovedite.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fapte interesante despre 5 Superalimente.

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

Ce ar trebui să te ghideze atunci când alegi încălțămintea potrivită?

Mituri de Placebo Terapie – Care este Adevărul?

Cât de nesănătoase sunt uscătoarele de mâini? Dacă îl folosim, ar fi bine să nu mai facem.

Urină sângeroasă – cum să știi dacă este cauzată de hipertensiunea arterială

Cum sa ai coloana dreapta?

Remedii naturale si tratamente naturiste pentru Candida.

Capacitatea de autovindecare – incredibil! bolile se vor autovindeca.

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.