Alertă de sănătate: Europa se confruntă cu un val neașteptat de febră papagalilor.

Alertă de sănătate: Europa se confruntă cu un val neașteptat de febră papagalilor.

Europa e în alertă! Nu e vorba de o invazie de păsări exotice, ci de o epidemie neobișnuită care a pus stăpânire pe continent. Febră papagalilor, un nume care sună mai mult a desen animat decât a amenințare serioasă, a început să facă ravagii.

Potrivit CNN, această boală misterioasă, cunoscută și sub numele mai puțin amuzant de psitacoză, a fost detectată prima oară anul trecut și, de parcă ar avea propriul pasaport, a continuat să călătorească prin Europa. Până acum, cinci suflete nefericite și-au pierdut viața în această luptă nevăzută.

Cauzată de o bacterie din familia Chlamydia, această boală se ascunde în penajul păsărilor, fie ele sălbatice sau de apartament. Păsările par să zboare fără griji, dar lasă în urma lor un nor de bacterii care poate fi inhalat de oameni. Nu trebuie să mănânci pasărea ca să te îmbolnăvești, și nici să te apropii prea mult de ciocul ei – deși, să fim sinceri, cine ar vrea să facă asta?

Dacă te întrebi cum știi că ai această boală, e simplu: te simți ca și cum ai fi avut o întâlnire nepotrivită cu o păsărire – dureri de cap, tuse, febră și frisoane. Dar nu te îngrijora prea tare, antibioticele sunt aliatul tău în această luptă și de obicei, te vor pune pe picioare.

Țările europene sunt pe baricade, cu Austria raportând patru cazuri noi, Danemarca cu un număr anual între 15 și 30, iar Germania și Suedia cu un trend ascendent. În Țările de Jos, numărul cazurilor a crescut alarmant, dublându-se față de anii trecuți

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pareri Stomachon: un remediu natural pentru sindromul de intestin iritabil

Care sunt efectele nocive ale zahărului asupra organismului?

Prevenirea ridurilor: Soluție nutrițională sau chirurgicală?

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

A fost aprobat un dispozitiv portabil care detectează cancerul de piele

„Neintelegerea” alimentului cu medicamentul

Dispozitiv sunete albe pentru a vă adormi copilul. Ar trebui să-l folosesc?

Impactul somnului asupra sănătății mentale și fizice: înțelegerea importanței odihnei de calitate

TOP Periuțe de dinți electrice 2023