„Neintelegerea” alimentului cu medicamentul

Nutritioniștii spun că se știe prea puțin despre cum alimentele pot interacționa cu medicamentele, iar cele mai multe dintre aceste interacțiuni sunt nedorite. De asemenea, există încrederea că ceea ce e natural nu poate face rău, dar în cazul medicației, această încredere nu este corectă. Alimentele și plantele pot schimba modul în care organismul metabolizează, iar rezultatele pot fi grave.

Din punct de vedere al interacțiunii, alcoolul se îmbină practic cu toate medicamentele, în special cu medicația antidepresivă și antibioticele. O consumare excesivă a spanacului, broccoli, legumelor cu frunze verzi și conținutul lor de vitamina K care favorizează coagularea sângelui, poate afecta actiunea medicației anticoagulante.

De asemenea, prea multe fibre alimentare pot afecta absorbția calmantelor de durere și a medicatiei cardiace. Usturoiul poate avea efect antihipertensiv și, în exces, poate duce la hipotensiune severă dacă este asociat cu medicamentul pentru hipertensiune arterială. Brânza și băuturile alcoolice pot interacționa cu medicația antidepresivă, fiind cel mai frecvent cazul modificărilor tensionale.

Sucul de grapefruit și fructul în sine pot interacționa cu medicamentele care se iau pentru colesterol, contracepție și alergii. Laptele și sucul de portocale le pot afecta pe cele antibiotice. Băuturile cofeinizate pot altera efectele tratamentelor antiastmatice, generând o excitabilitate prea mare. Și carnea pregătită pe grătar poate inhiba medicamentele antiastmatice, in special cele care conțin teofilină.

Este important ca, atunci când iei anumite medicamente, să ai controlul dietei pentru a maximiza eficiența tratamentului. Acest lucru va asigura și nevoile nutriționale ale organismului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Care sunt efectele nocive ale zahărului asupra organismului?

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Ceaiuri de slabit: cum sa alegi si sa folosesti ceaiurile care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

Cum să integrezi cu încredere portjartierele în ținutele tale

Istoria si Beneficiile Curcumei: Unghiul Necesar pentru Sanatatea Ta

Consecințele fumatului – O privire la aspectele negative ale fumatului

Despre gluten in alimentatia bebelusului. Când introducem în diversificarea bebelușilor?

Cat de sanatoase sunt tigarile electronice? Daca sunt riscuri, cum te afectează vapingul?

Un medicament inhalat ar putea fi arma secretă împotriva cancerului pulmonar