Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Dacă aveți o durere de dinți, ar trebui să consultați un medic stomatolog cât mai curând posibil, deoarece problema nu va dispărea de la sine. Între timp, puteți ameliora durerea acasă.

Dintele și zonele din jurul dintelui sunt pline de nervi, așa că durerea poate veni nu numai de la dintele în sine, ci și de la gingii și chiar de la maxilar. Dacă dintele sau gingia sunt deteriorate (de exemplu, un dinte cu carie, adică interiorul dintelui este „expus” din cauza cariei), acesta poate fi și mai sensibil la stimuli externi, cum ar fi schimbările de temperatură. Desigur, durerea de dinți poate avea și o cauză internă, cum ar fi o inflamație. Natura, intensitatea și durata durerii pot varia enorm, de la un disconfort surd până la o durere aproape insuportabilă, și poate apărea chiar și numai atunci când se aplică presiune sau ca răspuns la un stimul extern (de exemplu, atunci când se bea o băutură rece).

Ameliorarea durerilor de dinți
Există multe remedii casnice pentru ameliorarea durerii de dinți: comprese, analgezice sau chiar frecții cu ulei de cuișoare. Cu toate acestea, trebuie reținut că aceste metode sunt doar o soluție temporară, iar durerea de dinți este posibil să revină după o vreme, deoarece analgezicele ameliorează doar simptomele, nu și problema de bază. Așadar, mai devreme sau mai târziu va trebui să mergeți la un dentist, chiar dacă doriți cu adevărat să evitați acest lucru.

Mă doare un dinte: ar trebui să merg la dentist?
Este o idee bună să mergeți la medicul dentist cât mai curând posibil dacă durerea devine persistentă sau dacă nu mai este ameliorată de medicamente și remedii casnice. Umflarea feței, o inflamație crescută și o zonă foarte sensibilă pot fi, de asemenea, semne că trebuie să mergeți imediat la medic. Sângerarea gingiilor este, de asemenea, un indiciu al unei probleme mai grave, la fel ca și scurgerea de puroi sau secreții de pe gingiile umflate (de exemplu, la presiune), adică un abces inflamat pe gingii.

De asemenea, este important să consultați un medic dentist cât mai curând posibil dacă durerea se răspândește de la dinți la ureche sau maxilar sau dacă durerea de dinți este însoțită de febră.

Uneori poate fi necesar să consultați imediat un medic! Este posibil să avem nevoie de tratament imediat dacă durerea de dinți apare după un traumatism sau un accident care implică fața, maxilarul sau gura! Rareori, însă, durerile de dinți pot fi cauzate și de un abces sau de o inflamație care poate împiedica pacientul să înghită sau chiar să respire.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu

Cum să integrezi cu încredere portjartierele în ținutele tale

Poate exista o legătură între concentrația mare de eritritol din sânge și formarea cheagurilor de sânge

Ce este virusul Nipah și cum ne putem proteja de el?

Monturile – de ce apar și cum le putem preveni?

Cum să-ți menții echilibrul emoțional în fața stresului?

Cum sa ai coloana dreapta?

Mărire buze cu botox și acid hialuronic – de ce sunt aceste proceduri atât de populare?

Rolul silimarinei în prevenirea ficatului gras

Papuci cu platformă – de ce trebuie să îi ai!

ACTIVITATEA FIZICĂ SCADE LA JUMĂTATERISCUL DE CANCER LA PROSTATĂ

Una dintre curele pentru cancer ascunsă de public încă din 1923! Alcalinizarea corpului!