miere-de-manuka-beneficii

Miere De Manuka: Beneficii si efectele mierii.

Iata cateva experiente despre beneficiile mierii de manuka:

„Am folosit mierea Manuka MGO 400+ în timpul sezonului de toamnă-iarnă pentru afecțiuni respiratorii persistente sau care se întorceau frecvent – amigdalită, bronșită, laringită, simptome similare cu gripa – la care tratamentul cu antibiotice nu a avut un efect prea puternic. După ce alte medicamente din farmacii nu a dat rezultate, am comandat mierea Manuka și deja la a 2-a zi am observat o îmbunătățire semnificativă. Am consumat doza recomandată de 3 ori pe zi, câte o linguriță, în funcție de boală, timp de 5-10 zile. La sfârșitul perioadei menționate, m-am întors la starea mea de sănătate completă. Mierea este de o consistență și un gust foarte plăcut, necomparabil cu nimic. Sunt foarte mulțumită de produs! Nu am avut experiențe negative.”

„Le-am dat MGO 250+ copiilor mei atunci când erau bolnavi și am evitat antibioticele, iar ei au fost complet sănătoși în 3 zile. Mai târziu, când simțeam că se îmbolnăvesc, le dădeam miere și puteau merge la școală și la grădiniță”

„Mierea Manuka 100 MGO+ mi-a redus alergiile, mi-a îmbunătățit digestia, a ajutat la vindecarea unui cățeluș bolnav, iar Queen Bee 20+ a îmbunătățit digestia, a redus balonarea, a redus alergiile și a favorizat o vindecare rapidă în caz de răceală.”

„Am încercat mierea de MANUKA 16+ și 20+ și am fost foarte mulțumită de ea. Alteori, răceala mea durează până la o săptămână și folosesc 100-150 de șervețele pe zi. Acum, că am folosit miere de manuka, răcelile mele au trecut mai repede, abia îmi suflu nasul în comparație cu cele obișnuite.”

Miere de manuka
Miere de manuka

Efectele Mierii Manuka

Principalele efecte:

Antibiotic natural împotriva infecțiilor bacteriene și virale Protejarea organismului în timpul iernii și întărirea sistemului imun Reducere a inflamațiilor Contra tulburărilor digestive și ulcerelor gastrice

Manuka ca plantă

În limba maorilor din Noua Zeelandă, Manuka este numită arborede ceai. Este originară din Noua Zeelandă și sud-estul Australiei. Aproape toate părțile sale sunt folosite ca medicament natural: papagalii kakariki folosesc frunzele și scoarța pentru a-și curăța penajul de paraziți. Din frunze se poate prepara un ceai plăcut: marinarii din echipajul lui Cook au fost tratați cu acesta.

Mierea de Manuka

Nectarul florilor sale albe sau roz este folosit de albinele din Waikato pentru a produce miere de manuka de culoare închisă, care are o aromă aparte și proprietăți medicinale speciale.

În ultimele două decenii, sute de studii clinice au fost efectuate în universități și spitale din întreaga lume. Acestea au confirmat faptul că mierea de manuka are o activitate antibacteriană mai mare și conține mai mult peroxid de hidrogen decât alte tipuri de miere. Mierea de Manuka este singurul aliment 100% natural din lume care are un efect antibacterian EFICACE și de ÎNCREDERE, datorită și ingredientului său activ, metilglioxalul comestibil. Acești compuși sunt un constituent natural al nectarului plantei manuka. Acesta a atras atenția în special pentru capacitatea sa de a distruge superbacteriile asociate cu MRSA și Staphylococcus aureus.

Proprietățile medicinale ale mierii de Manuka

Mierea de Manuka este folosită pentru a curăța infecțiile și rănile, datorită proprietăților sale antiseptice. În plus, este foarte bogat în zahăr și sărac în proteine și are o chimie acidă. Combinația acestor proprietăți îl face capabil să distrugă agenții patogeni pe care îi întâlnește.

Mierea de Manuka este preferată pentru proprietățile sale antibacteriene excepționale, spre deosebire de alte tipuri de miere. De asemenea, au fost efectuate cercetări privind efectele sale antibacteriene pozitive asupra rănilor infectate. Mierea de Manuka s-a dovedit a fi eficientă chiar și împotriva așa-numitei „superbacterii de spital” sau a „bacteriei care mănâncă carnea” (MRSA). Pe măsură ce oamenii devin mai conștienți de proprietățile antibacteriene speciale ale Manuka, înțeleg de ce este mai scumpă decât mierea de masă obișnuită. În timp ce alte tipuri de miere au o anumită activitate antibacteriană (datorită peroxidului de hidrogen) atunci când sunt scoase din stup, acest efect nu este de lungă durată. Cu toate acestea, Manuka este diferită: această miere are un factor antibacterian suplimentar bazat pe activitatea non-peroxid (NPA), iar efectul său sinergic este stabil și nu se modifică la lumină sau la căldură moderată.Aceste proprietăți sunt beneficiile mult lăudate ale Manuka.

Beneficiile mierei de manuka
Beneficiile mierei de manuka

Cercetările au demonstrat că „mierea de manuka” este mai eficientă decât orice alt tip de miere și chiar mai eficientă decât medicamentele convenționale în vindecarea și sterilizarea rănilor și a ulcerelor. De asemenea, favorizează dezvoltarea de piele nouă și are un puternic efect antibacterian la care nici măcar bacteriile rezistente la antibiotice nu pot rezista.

Antioxidanții din mierea de manuka distrug radicalii liberi din organism. Atunci când este eliberată în aer, mierea creează un mediu higroscopic. Acest lucru dezinfectează rănile, favorizează creșterea de țesut nou și previne ca pansamentul să se lipească de rană. Cu toate acestea, datorită unor descoperiri recente, mierea de manuka preia încet-încet conducerea în gestionarea rănilor.

Datorită proprietăților sale vindecătoare, mierea de manuka este folosită pe scară largă pentru a face pansamente, precum și pentru a trata eczeme, afte, artrită și acnee. Majoritatea produselor utilizate pentru îngrijirea rănilor sunt toxice și otrăvitoare pentru organism. Cu toate acestea, nu este cazul mierii de manuka. Fiind o substanță naturală, o puteți utiliza în siguranță, fără teama de efecte secundare dăunătoare.

Ingredientele active din mierea de manuka acționează efectiv asupra genomului bacterian. Din acest motiv, bacteriile nu se pot apăra eficient împotriva mierii de manuka și nici nu pot deveni rezistente la aceasta. Mierea de manuka activă este prima miere recunoscută oficial de către știința medicală pentru vindecarea rănilor.

Alte efecte ale mierii de Manuka

*Indigestie, ulcer gastric, gastrită și enterită
*Leziuni, inflamații
*Răni, arsuri, probleme ale pielii, ulcere cutanate
*Tratamentul bolilor fungice
*Întărirea sistemului imunitar
*Îmbunătățirea bunăstării generale
*Reducerea inflamației
*Prevenirea infecțiilor bacteriene
*Tratarea ulcerelor diabetice cu comprese de miere
*Protejarea corpului în timpul iernii
*Prevenirea cariilor dentare

Valoarea UMF a mierii de manuka

Există două metode de determinare a UMF al mierii de manuka. Aceste două metode sunt evidențiate prin marcajele UMF și MGO de pe ambalaj, care sunt mărci protejate la nivel internațional.

Nectarul din arborele de manuka, care se găsește doar în Noua Zeelandă, conține ingredientul pe care oamenii de știință îl numesc UMF (Unique Manuka Factor). Acest ingredient antibacterian este cel care face ca mierea de manuka să se deosebească de toate celelalte tipuri de miere. UMF este o marcă comercială recunoscută la nivel internațional care dovedește că mierea de manuka este naturală și nealterată, iar simbolul numeric (standard fenol), în conformitate cu practica internațională, indică cantitatea și eficiența ingredientelor antibacteriene (neperoxizi) pe care le conține.

Valoarea MGO a mierii de manuka

Simbolul MGO și numărul după el indică cantitatea de metilglioxal (methylglyoxal) din mierea de manuka. Acest constituent recent descoperit a fost asociat cu activitatea antibacteriană a mierii de manuka.

Mierea de Manuka împotriva MRSA și Staphylococcus aureus

Un tip special de miere, mierea de manuka, conține un ingredient care este eficient împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, cum ar fi Staphylococcus aureus și Helicobacter pylori.

Mierea conține peroxid de hidrogen (H202), care este cunoscut ca având proprietăți antiseptice și este folosit pentru a curăța infecțiile și rănile. În plus, este foarte bogat în zahăr și sărac în proteine și are o chimie acidă. Combinația acestor proprietăți îl face capabil să distrugă agenții patogeni pe care îi întâlnește. Oamenii de știință au demonstrat acum că diferite tipuri de miere au mecanisme de acțiune antibacteriană diferite.

Cercetările au arătat că „mierea de manuka” este mai eficientă decât toate celelalte tipuri de miere și chiar mai eficientă decât medicamentele tradiționale în ceea ce privește vindecarea și sterilizarea rănilor și a ulcerelor. De asemenea, favorizează dezvoltarea de piele nouă și are un puternic efect antibacterian la care nici măcar bacteriile rezistente la antibiotice nu pot rezista. Antioxidanții din mierea de manuka distrug radicalii liberi din organism. Atunci când este eliberată în aer, mierea creează un mediu higroscopic. Acest lucru dezinfectează rănile, favorizează creșterea de țesut nou și previne ca pansamentul să se lipească de rană.

În ultimele două decenii, sute de studii clinice au fost efectuate în universități și spitale din întreaga lume. Acestea au confirmat faptul că mierea de manuka are o activitate antibacteriană mai mare decât alte tipuri de miere și conține mai mult peroxid de hidrogen. Dar a atras atenția în special pentru capacitatea sa de a distruge superbacteriile asociate cu MRSA și Staphylococcus aureus. Nectarul din arborele de manuka, care se găsește numai în Noua Zeelandă, conține un compus pe care oamenii de știință l-au denumit UMF (Unique Manuka Factor). Acest ingredient antibacterian este ceea ce face ca mierea de manuka să se deosebească de toate celelalte tipuri de miere.

Datorită proprietăților sale vindecătoare, mierea de manuka este folosită pe scară largă pentru a face pansamente, precum și pentru a trata eczeme, pecingine, artrită și acnee. Cele mai multe produse folosite pentru tratarea rănilor sunt toxice și otrăvitoare pentru organism. Cu toate acestea, nu este cazul mierii de manuka. Fiind o substanță naturală, o puteți utiliza în siguranță, fără teama de efecte secundare dăunătoare.

În trecut, argintul era preferat în cremele și pansamentele pentru tratarea rănilor. Ele erau folosite și de medici. Cu toate acestea, argintul nu s-a dovedit a fi suficient de eficient. Studiile clinice cu argint nu au dat rezultate concludente. Cu toate acestea, unii medici încă insistă să o folosească. Dar, datorită unor descoperiri recente, mierea de manuka preia încet-încet conducerea în îngrijirea rănilor.

Este doar o legendă urbană faptul că o rană deschisă trebuie lăsată liberă să „respire”. Acest lucru creează o cicatrice dură și uscată în jurul rănii, sub care este dificil să se formeze piele nouă. Creșterea pielii noi, moi și slabe este inhibată de țesutul dur de deasupra, ceea ce duce la cicatrizare. Folosirea mierii de manuka ajută la îndepărtarea ușoară și naturală a cicatricii, prevenind cicatrizarea și deformarea pielii. Un beneficiu suplimentar al mierii de manuka este efectul său analgezic, care reduce semnificativ iritația cauzată de răni.

„Produsele noastre cu miere de manuka au fost testate de un laborator independent pentru a valida afirmația noastră că sunt eficiente în uciderea bacteriei MRSA”, spune Frank Buonanotte, CEO al Honeymark International. „Mierea de Manuka are capacitatea de a scoate bacteriile din apă, făcând imposibilă supraviețuirea lor, o proprietate care o diferențiază de modul în care acționează antibioticele.”

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Nu doar pentru curățare.

Top 6 cele mai bune ape de gură. Cum alegi apa de gura pentru dantura ta

Saltele cu Arcuri Ambalate Individual: Un Ghid Complet

Alimente bogate in vitamine B. Ai deficit de vitamina B? Consumă aceste alimente!

Descoperă acum secretul tinereții fără bătrânețe

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Kinetoterapia: Pașii spre o viață activă și sănătoasă

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

Vești devastatoare pentru cei vaccinați de Pfizer: încă un efect secundar dezvăluit

Zosurabalpin: Un antibiotic nou și puternic care distruge bacteriile rezistente