O întrebare frecvent pusă în cadrul comunității medicale și sociologice țintește să identifice una dintre cele mai state de cercetat fenomene de veterani: de ce, în anul 1981, media șanselor de supraviețuire a femeilor a depășit-o pe cea a bărbaților?
Studiile efectuate până în prezent vin cu două explicații principale. Prima ține de modul în care femeile se adaptează stresului și celorlalte factori adversi. Chiar și în persoanele care au același număr de ani de viață, femeile se dovedesc a fi mai puțin susceptibile la anumite boli care pot menține corpul suprasolicitat. De asemenea, ele par să se bazeze mai mult pe terapia cu alimente și pe un stil de viață sănătos. În ce privește viața socială, femeile tind să împartă sentimentele și gândurile negative cu alte persoane, deci se bucură mai des de un sprijin sprijin emoțional.
În ceea ce privește cel de-al doilea factor, acesta ține de longevitatea biologică suplimentară a femeilor. Acest lucru are legătură cu unele caracteristici ale sistemului imunitar mai eficient și cu faptul că femeile au în mod natural corpuri mai mici, puțin mai slabe decât ale bărbaților. Acest lucru înseamnă că ele sunt mai puțin susceptibile la boli și au o capacitate mai mare de a le vindeca pe cele existente. Mai mult decât atât, o femeie ajunge la menopauză mai devreme decât un bărbat, ceea ce înseamnă că ea are o probabilitate mai mare de a trăi mai multe ani fără complicații.
In concluzie, femeile se dovedesc a fi mai puțin predispuse la anumite boli și stres, precum și mai susceptibile la anumite tratamente și terapii. De asemenea, longevitatea biologică îi poate oferi suplimentar un plus de viață, ceea ce face ca media șanselor de supraviețuire pentru femei să fie mai mare decât cea a bărbaților.
Urmărește-ne și pe Google News