varza murata beneficii

Sistemul tău imunitar a cedat? Consumă varză murată!

Varza murată este o murătură deosebit de sănătoasă care oferă organismului tău vitamine și minerale esențiale în toate anotimpurile. Iată de ce ar trebui să mănânci cât mai mult!


Varza murată este un fel de mâncare surprinzător de vechi, legumele fermentate se prepară din cele mai vechi timpuri. Refrigerarea, congelarea sau alte metode de conservare nu au fost disponibile pentru o lungă perioadă de timp, sau dacă erau, erau extrem de scumpe. Cu toate acestea, fermentarea necesită mult mai puține aparate și ingrediente speciale.

Bogat în fibre, vitamine


Prima varză murată, cea mai veche, era preparată cu oțet de orez sau cu vin, dar în zilele noastre sarea este singurul conservant și, de obicei, se adaugă un fel de cultură bacteriană la varza tăiată în felii subțiri pentru a ajuta procesul de fermentare. Varza murată are multe variante, poate fi aromată cu diferite condimente și amestecată cu alte legume și fructe. Poate fi folosită crudă sau gătită pentru a prepara mâncăruri delicioase, dar beneficiile sale pentru sănătate sunt sporite dacă nu este expusă la căldură.

Varza murată este săracă în calorii, cu doar 19 calorii la 100 de grame, ceea ce o face ideală pentru persoanele care țin dietă. Este deosebit de bogată în vitaminele B6, K și C, dar conține, de asemenea, fier, mangan, cupru și potasiu și este relativ bogată în fibre. În timpul fermentării, se formează microbi benefici, ceea ce face ca varza murată să fie deosebit de bună pentru sănătatea intestinală. În plus, probioticele pe care le conține pot ajuta la absorbția altor nutrienți.

Varza Murata
Varza Murata

Sprijin pentru sistemul digestiv și imunitar


Tractul nostru intestinal găzduiește zeci de miliarde de microorganisme, cunoscute sub denumirea colectivă de floră intestinală. Se estimează că acești microbi pot fi de până la zece ori mai numeroși decât propriile noastre celule. Flora intestinală este implicată într-o serie de procese biochimice importante, inclusiv ajutând la procesarea alimentelor pe care le consumăm, dar este, de asemenea, o parte importantă a sistemului nostru imunitar. Un număr tot mai mare de cercetări descoperă, de asemenea, dovezi că o floră intestinală sănătoasă afectează și funcția creierului.

Compoziția florei intestinale, adică numărul de microbi benefici, poate varia de la o persoană la alta și este influențată de multe lucruri. Dacă, dintr-un motiv oarecare, echilibrul este perturbat și bacteriile „rele” sunt lăsate să prolifereze, există consecințe vizibile, de la tulburări digestive până la schimbări de dispoziție și o sensibilitate crescută la infecții.

Alimentele care conțin probiotice, cum ar fi varza murată, pot ajuta la restabilirea acestui echilibru perturbat. Acestea conțin cantități mari de microbi vii benefici care pot coloniza tractul intestinal. Consumul regulat de varză murată poate ajuta la prevenirea unor probleme precum diareea, balonarea, constipația și gazele excesive.

Varza murată poate susține sistemul nostru imunitar în mai multe moduri, în parte prin vitaminele pe care le conține și în parte prin probioticele pe care le conține. Consumul regulat poate reduce șansele de a dezvolta boli infecțioase și, în cazul în care contractați o infecție, poate accelera procesul de recuperare. Varza murată este recomandată în special persoanelor care au luat antibiotice, care, din păcate, nu ucide doar bacteriile care provoacă boli, ci și microbii benefici care trăiesc în intestin.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Obiceiurile tale determină cât de mult și cum trăiești

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Ghidul complet pentru alegerea verighetelor din aur

6 alimente care iti curata ficatul

Cercetare: Europenii sunt stresați și grași și nu știu ce să facă

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Nestlé sub lupă: Nutriție sau indulgență zaharisită pentru cei mici?

Cum să ai grijă de ochii tăi în timpul verii?

Betaina Hidroclorică – Ce Este, Cum Funcționează și Care Sunt Beneficiile Sale

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Nu doar pentru curățare.

5 vitamine de care au nevoie personale vegane

Cum tratezi sinuzita cu sare de mare și bicarbonat de sodiu? Iata rereta!