hernia-de-disc

Hernia de Disc: Ce este și Cum se tratează

Introducere:


Hernia de disc este o afecțiune comună care poate afecta coloana vertebrală. De fapt, este o tulburare care provoacă dureri de spate și umflături sau alte simptome. Poate afecta în mod direct mușchii spatelui, creând durere și disconfort. Există, de asemenea, o mulțime de tratamente și remedii disponibile pentru hernia de disc. Acest articol vă va oferi o înțelegere a ceea ce este hernia de disc și ce tratamente și remedii sunt cele mai potrivite pentru această afecțiune.

Ce este hernia de disc?


Hernia de disc este o afecțiune care afectează discurile intervertebrale care se află între vertebrele coloanei vertebrale. Aceste discuri sunt responsabile pentru a oferi mai multă stabilitate și flexibilitate la nivelul coloanei vertebrale. Când aceste discuri sunt afectate, se măresc și se umflă, ceea ce poate provoca durere și disconfort.

hernia de disc
hernia de disc

Cauzele herniei de disc


Există mai multe cauze ale herniei de disc. Deoarece discurile coloanei vertebrale sunt foarte sensibile, orice activitate care le poate afecta poate duce la o hernie de disc. Unul dintre cei mai comuni factori de risc este vârsta, deoarece discurile coloanei vertebrale devin mai slabe pe măsură ce îmbătrânim. Alte cauze ale herniei de disc pot include:

• Greutatea excesiva care exercita presiune asupra coloanei vertebrale;
• Leziuni la nivelul coloanei vertebrale;
• Utilizarea unei pozitii gresite sau a unei activitati fizice intensive;
• Boala degenerativa a coloanei vertebrale;
• Boala inflamatorie, cum ar fi spondilita anchilozanta.

Semne și simptome ale herniei de disc


Există mai multe simptome asociate cu hernia de disc. Acestea pot include:

• Durere de spate cronică;
• Senzație de arsură în și în jurul zonei herniei;
• Amorțeală sau furnicături în membrele inferioare;
• Dificultăți de mers;
• Durere în timpul mișcărilor de ridicare sau întoarcere.

Diagnosticul herniei de disc


În cazul în care există suspiciune de hernie de disc, medicul trebuie să facă o examinare fizică pentru a identifica semnele și simptomele specifice. El/ea poate, de asemenea, să recomande teste de imagistică, cum ar fi tomografia computerizată sau rezonanța magnetică pentru a confirma diagnosticul. Aceste teste de imagistică pot ajuta, de asemenea, medicul să determine localizarea și severitatea herniei.

Ce tratamente sunt disponibile pentru hernia de disc?


Exista mai multe tratamente disponibile pentru hernia de disc. Tratamentul depinde de gravitatea și simptomele herniei de disc. Medicii prescriu de obicei medicamente analgezice, cum ar fi ibuprofenul sau paracetamolul, pentru a ameliora durerea și disconfortul. S-ar putea să fie, de asemenea, prescrise medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) pentru a reduce inflamația.

În cazuri mai severe, se poate recurge la tratament chirurgical. Aceste proceduri chirurgicale sunt destinate să repare hernia de disc și să restabilească funcția coloanei vertebrale. Procedurile chirurgicale pot include fuziunea spinală, ceea ce implică înlocuirea sau repararea discurilor intervertebrale.

Remedii pentru hernia de disc


Există, de asemenea, mai multe remedii naturale disponibile pentru hernia de disc. Acestea pot include:

• Terapia fizică: aceasta implică exercitii speciale care pot ajuta la reducerea durerii și disconfortului;
• Terapia cu laser: aceasta poate ajuta la ameliorarea durerii și disconfortului;
• Acupunctura: aceasta poate ajuta la reducerea inflamației și a durerii;
• Aplicarea de căldură sau rece: aceasta poate ajuta la reducerea durerii și a inflamației.

Concluzie


Hernia de disc este o tulburare foarte comună care poate provoca durere și disconfort. Există mai multe tratamente și remedii disponibile pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor. Acestea pot include medicamente, terapia fizică și chirurgie. Acest articol a furnizat o înțelegere a ceea ce este hernia de disc și care sunt cele mai bune tratamente și remedii pentru această afecțiune. Dacă credeți că aveți hernie de disc, trebuie să consultați medicul pentru a obține un diagnostic adecvat și tratament.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Beneficiile Consumului de Cafea

Sigurul secret pentru o zi de succes: Micul dejun regulat!

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Beneficiile Omega 3: De ce ar trebui să le includem în dieta noastră

Cum transformi Ziua Mamei într-o zi pe care nu o va uita niciodată?

Capacitatea de autovindecare – incredibil! bolile se vor autovindeca.

Prevenirea ridurilor: Soluție nutrițională sau chirurgicală?

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Femeia a izbucnit în plâns când a aflat că a comandat din greșeală un cocktail în valoare de 11.000 lei.

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat