Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Un nou experiment explorează dacă razele laser pot îmbunătăți memoria pe termen scurt.

Memoria pe termen scurt are un “timp de viață” de doar 15-30 de secunde. După aceea, informația este fie uitată, fie, dacă este importantă, este transferată în memoria pe termen lung. Acest mecanism protejează creierul de supraîncărcare. Funcționarea acestui tip de memorie și efectele unei anumite tehnologii laser, fotobiomodulația transcraniană (tPBM), au fost studiate de cercetători de la Universitatea Birmingham din Marea Britanie și de la Universitatea Normală din Beijing, China, informează science.org. Este o metodă non-invazivă de iluminare cu lumină care vizează creierul la lungimi de undă cuprinse între 600 și 1100 nanometri.

Oamenii de știință au obținut un rezultat interesant. Aceștia au implicat 90 de voluntari, bărbați și femei cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Aceștia au fost expuși la 1064 nanometri de lumină laser într-o anumită parte a creierului și apoi au trebuit să își amintească culoarea și orientarea elementelor de pe ecran.

Cei care au primit 12 minute de tratament cu laser și-au amintit mult mai bine și și-au îmbunătățit performanța cu până la 25%, comparativ cu grupul de control care a primit un tratament cu laser inactiv – o diferență care nu putea fi o întâmplare.

Cercetătorii speră că această nouă metodă ar putea ajuta la tratarea persoanelor cu tulburări legate de atenție, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

O boală infecțioasă de mult timp nemaiîntâlnită face din nou ravagii și nu știm de ce

Cele mai bune surse de vitamine în sezonul rece si numai.

Istoria si Beneficiile Curcumei: Unghiul Necesar pentru Sanatatea Ta

Studiu: Tații care se joacă cu copiii lor îi fac mai deștepți și mai fericiți.

Cum să alegi și să porți cu ușurință dresul cu bandă adezivă

Un iPhone 15 Pro Max din aur și ciocolată? Da, te rog!

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene.

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți

Dispozitiv sunete albe pentru a vă adormi copilul. Ar trebui să-l folosesc?

Ceaiul cu filtru, o sursă de substanțe chimice periculoase

ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI: CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

Consumul excesiv de fructe – O problemă de sănătate?