Dispozitiv sunete albe pentru a vă adormi copilul. Ar trebui să-l folosesc?

Dispozitiv sunete albe pentru a vă adormi copilul. Ar trebui să-l folosesc?

Ce este sunetul alb?

După cum ați putea ghici din acest termen, este o sursă de sunet, un anumit tip de zgomot. Prin definiție, zgomotul alb este un zgomot aleatoriu utilizat în ingineria sunetului, pentru care este adevărat că nivelul presiunii sonore este constant. Tradus în limba engleză, aceasta înseamnă că este vorba despre un sunet uniform, care se repetă constant, cum ar fi bâzâitul unui aspirator sau al unui uscător de păr.

Efectele sunetului alb asupra corpului uman

Ideea sunetului alb este că acesta îneacă alte zgomote, astfel încât creierul nostru trebuie să se ocupe doar de un singur tip de sursă de sunet, un singur tip de sunet de procesat.

Acest lucru este important pentru bebeluși, deoarece aceștia trăiesc într-un zgomot constant. Noi nu mai suntem conștienți de sunetele de bază ale aparatelor electrocasnice (calculator, frigider, lumini etc.), de zgomotele străzii care se filtrează în casă, de zgomotele vecinilor, dar pentru bebeluși, aceștia sunt stimuli puternici.

Cu toate acestea, dacă aceste zgomote de fond sunt suprimate de un sunet monoton, în acest caz sunetul alb, bebelușii se vor liniști mai ușor și vor adormi mai repede datorită unor stimuli mai puțin intruzivi, iar somnul lor nu va fi neapărat perturbat de fiecare lătrat de câine sau de fiecare sirenă de ambulanță.

Cercetătorii au studiat și alte efecte ale zgomotului alb și au ajuns la concluzia că sunetul alb ajută la concentrare din motive similare. Așadar, dacă vă aflați în mijlocul unei munci concentrate, merită să încercați sunetul alb pentru a vă stimula performanța.

Iată la ce să fii atent când dormi cu ajutorul sunetului alb!

Este posibil ca zgomotul alb să nu funcționeze pentru toată lumea. De fapt, înainte de a cumpăra un dispozitiv de sunete albe, poate vrei să încerci o aplicație mobilă gratuită care poate fi descărcată și care generează o varietate de sunete albe. Ai mare grijă să nu-l dai prea tare.

Expunerea constantă și intensă la zgomot poate provoca daune permanente, așa că contează cât de tare folosești dispozitivul, cât timp îl folosești sau cât de puternice sunt sursele de zgomot din casa ta. Desigur, nu putem influența orice zgomot de fond, dar nu trebuie să uităm niciodată că copiii sunt mai sensibili decât noi, adulții.

Cât de tare poate fi sunetul alb?

Diferite dispozitive care generează sunet alb sunt deja disponibile în magazinele pentru copii, dar și aplicații mobile sunt disponibile online. Din păcate, unele dintre ele depășesc limita de decibeli (cu cât plasezi sursa de zgomot mai aproape de copil, cu atât zgomotul alb va fi mai puternic, așa că încearcă să asiguri un efect sonor constant de la distanță).

Este bine de știut că

expunerea la zgomote de doar 30 dB provoacă tulburări psihologice,
de la 65 dB în sus, pot apărea probleme vegetative,
la 90 dB, organele auditive ale unui adult mediu expus la zgomot pentru o perioadă prelungită de timp pot fi deteriorate.
Așadar, dacă pui lângă patul copilului tău un generator de sunete care imită un uscător de păr (aproximativ 85 dB) și îl lași pornit toată noaptea, ai putea să-i provoci daune grave micuțului tău.

Gândește-te la asta, sunetul uman mediu este de aproximativ 50 dB. Când adormim, șoptim pentru că știm în mod inconștient că suntem gălăgioși. În același mod, ascultă volumul sunetului alb. Mai puțin înseamnă mai mult.

Dacă bebelușul este deranjat de sunet, nu-l folosiți. Nu toți bebelușii se vor calma sau vor dormi cu el, depinde de sensibilitatea individuală. Sunetul alb nu este recomandat non-stop, nici zgomotul de fond constant de la un televizor sau radio. Dacă nu observi o îmbunătățire clară a somnului micuțului tău, îl poți opri. Dar dacă vă ajută să îl calmați pe bebeluș, îl face să plângă mai puțin sau vă ajută să treceți peste primii ani de maternitate, atunci recomandările actuale sugerează că ar trebui să încerci sunetul alb.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Test de intoleranță alimentară – Diagnosticarea alergiilor alimentare.

Cum să îți desfunzi urechile

Un medicament inhalat ar putea fi arma secretă împotriva cancerului pulmonar

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

5 Beneficii ale dietelor de detoxifiere

Descoperă istoria ozonului medical și cum poate să îți îmbunătățească sănătatea

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

Cum să-ți menții echilibrul emoțional în fața stresului?

„Neintelegerea” alimentului cu medicamentul

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Monturile – de ce apar și cum le putem preveni?