Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer: Descoperirea care Poate Salva Vieți

Speranță Nouă pentru Pacienții cu Cancer: Descoperirea care Poate Salva Vieți

Să fim serioși, până acum tratamentele pentru leucemie și limfom cu celule T erau cam ca un taur într-un magazin de porțelanuri – făceau prăpăd și în sistemul imunitar. Dar, se pare că oamenii de știință de la Johns Hopkins Kimmel Cancer Center au găsit o metodă mai puțin brută.

Au pus la cale o terapie care sună ca science fiction, dar care a dat rezultate bune pe șoareci. E vorba de un fel de conjugat anticorp-medicament (ADC) care se ia la trântă doar cu celulele T canceroase ce au pe ele o proteină anume, TRBC1, și le lasă în pace pe cele bune.

De obicei, celulele T sunt băieții buni care ne apără de boală, așa că nu vrei să le dai knock-out. Tratamentele de până acum nu făceau diferența între celulele T canceroase și cele sănătoase, lăsând pacienții cam descoperiți. Dar, noul ADC de la Johns Hopkins e ca un lunetist – nimerește doar celulele rele care produc TRBC1.

Terapia asta combină un anticorp care se ia după TRBC1 cu un medicament anticancerigen, SG3249, care se activează când ADC e absorbit de celulele rele. Testele pe șoareci arată că o singură injecție de ADC poate să curețe cancerul cu celule T și să lase jumătate din celulele T sănătoase în pace.

Cercetătorii sunt pe val cu descoperirea asta și au speranțe mari pentru pacienții care până acum aveau opțiuni limitate și șanse de supraviețuire nu prea roz. Următorul pas e să testeze treaba asta pe oameni, să vedem dacă e la fel de eficientă și în realitate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Psoriazisul, vindecat de pesti

Despre gluten in alimentatia bebelusului. Când introducem în diversificarea bebelușilor?

Contează la ce oră din zi faci mișcare dacă vrei să trăiești o viață lungă

De aceea este important să-ți lași adolescentul să poarte ceea ce vrea.

Cum alegi salteaua în funcție de greutatea corporală?

Beneficiile Omega 3: De ce ar trebui să le includem în dieta noastră

O boală infecțioasă de mult timp nemaiîntâlnită face din nou ravagii și nu știm de ce

Ce sunt uleiurile esențiale? Beneficii si moduri de utilizare.

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

Descoperă acum secretul tinereții fără bătrânețe

Prevenirea cancerului cu vitamina D? Atât contează dacă ești obez

Kinetoterapia: Pașii spre o viață activă și sănătoasă