Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Boala Lyme nu este transmisă doar de căpușe – ci și de insecte, cum ar fi tântari, pureci, păduchi sau paianjeni – este practic o boală care se transmite. Din păcate, medicina convențională nu consideră boala Lyme ca fiind o boală periculoasă si nu admite că tratamentul este unul pe termen lung. În declarațiile oficiale, societatea medicală nu oferă nici o alternativă eficientă de protecție împotriva căpuselor si de asemenea nici o modalitate de prevenire eficientă a bolli Lyme.

Exista totuși alternative pentru protecția impotriva capușelor si anume cu uleiul de cocos organic, neprelucrat, care tine căpușele deoparte si oferă siguranta.

banner

Boala Lyme: mai periculoasa decat se recunoaste oficial 

În fiecare an, în Germania sunt diagnosticate oficial între 60.000 si 160.000 de persoane (doar pe baza testului ELSA pozitiv) cu boala Lyme sau Borelioză. În SUA cifrele cresc alarmant cuprinzând anual între 240.000 si 440.000 de persoane noi diagnosticate. Cifra reală este, cu siguranță, mult mai mare! Două dintre explicațiile plauzibile ar fi că multe persoane manifestă diverse simptome care nu sunt asociate cu boala Lyme și nu iși amintesc să fi fost vreodată muscați de căpușe și ineficiența testului Lyme care in mai mult de 60% dintre cazuri nu oferă o diagnosticare eficientă. 

Boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe
Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe 6

Până când boala este corect diagnosticată, este nevoie de multe ori de mulți ani. Persoanele afectate nu sunt luate în serios, și în enorm de multe cazuri, pacienții sunt respinși de sistemul medical ca fiind simulanți și sunt trimiși să fie consultați de medicul psihiatru. Chiar și in cazul în care diagnosticul este stabilit în cele din urmă, se pare că medicina conventională – mai ales atunci când boala este deja într-un stadiu cronic – nu pare a fi deosebit de competentă.

Singurul răspuns medical convențional pentru a trata această boală este o doză mare de antibiotice, în diferite combinații, aprecierea tratamentului corect rămânând la latitudinea medicului curant. Nu de puține ori, un astfel de tratament rămâne fără efect – dar nu fără efecte secundare.

Capusele – îmbrăcămintea nu protejează

Capusele - îmbrăcămintea nu protejează
Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe 7

Căpușele trăiesc practic nu numai în păduri si pe pajiști, ci oriunde exista iarbă si vegetație. Prin urmare, este destul de greu să te protejezi doar purtând haine pe care le consideri adecvate. Teoria spune că dacă alegi sa hoinărești în pădure, ar trebui sa porți haine deschise la culoare (să poți observa usor daca există insecte care sunt atrase de emanațiile de dioxid de carbon eliminate prin piele si prin respiratie), pantalonii sa fie acoperiți de șosete, partea de sus a corpului sa fie acoperită de bluze cu mâneci lungi și asta chiar și in zilele toride de vară.

Hainele nu oferă din păcate nici un fel de protecție – căpușele pot găsi orice orificiu prin care se pot strecura să ajunga la piele. De multe ori durează pâna la 24 h până capușele își inteapa efectiv prada.  

Căpușele pot fi aduse în casă – pe haine, pe pantofi sau prin intermediul animalelor de casă

Dacă aveți animale de companie, de exemplu câini si pisici, care ies afară, trebuie să le protejați cu zgardă antipureci si anticăpușe si să le verificați atent după fiecare plimbare pe afară. Dacă ați făcut plimbări prin pădure sau iarbă înaltă, nu uitați ca nu sunteți protejați în mod natural.  

Căpușele pot fi aduse în casă - pe haine, pe pantofi sau prin intermediul animalelor de casă
Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe 8

Dacă vi s-a spus vreodată că modalitățile prin care puteți să intrați in contact cu o căpușă sunt limitate, va invit să vă găndiți de 2 ori cel puțin. Orice animal cu sânge cald poate fi o masă ideală pentru căpușe, și da, căpușele pot pica din copaci! De ce? Pentru ca inclusiv păsările pot fi purtătoare de căpușe.

Uleiul de cocos respinge căpușele

Uleiul de cocos este o alternativa naturala la chimicalele din comerț, nu este agreat de insecte în general și protejează atât oamenii cât și animalele. Mai multe despre acest lucru in articolul despre uleiul de cocos.

Nu numai căpușele transmit boala Lyme

Un scenariu si mai de speriat este faptul că nu numai capușele sunt suspecte de a fi implicate în transmiterea bolii Lyme și a co-infectiilor, dar orice alte insecte care înțeapă și sug sânge. În această categorie intră fără doar și poate: tânțarii, purecii, păduchii, paianjenii, taunii. 

In final concluzionăm ca ideea de prevenție nu se reduce numai la a evita locurile în care e posibil sa intâlnești căpușe, ci și locurile în care poți întâlni alte insecte care pot transmite bacteriile Borrelia, cele care cauzeaza boala Lyme.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive 

Ce cauzează boala Parkinson

Giardioza: Simptome,cauze diagnosticare si tratament.