Studiu: tații care se joacă cu copiii lor îi fac mai deștepți și mai fericiți

Studiu: Tații care se joacă cu copiii lor îi fac mai deștepți și mai fericiți.

Știm cu toții că timpul petrecut cu copiii noștri este cel mai frumos și mai valoros lucru din lume. Dar știai că are și beneficii reale pentru dezvoltarea lor? Un studiu recent din Anglia ne arată că atenția tatălui are un impact uriaș asupra copiilor, mai ales la școală.

Când devii tată, viața ta se schimbă radical. Nu mai ai timp să ieși cu prietenii, să mergi la concerte sau să te relaxezi pe canapea. În schimb, îți petreci serile pe jos, desenând, construind, citind sau făcând gălăgie cu oale și tigăi. Și nu te plângi, pentru că vezi cum copilul tău te privește cu admirație și te îmbrățișează cu dragoste.

Dar nu ești doar un erou pentru el, ci și un model. Un studiu realizat de Universitatea din Leeds, în Marea Britanie, a descoperit că tații care se joacă regulat cu copiii lor de trei ani îi ajută să obțină note mai bune la școală până la vârsta de șapte ani.

Cercetătorii au analizat datele a aproape cinci mii de familii cu doi părinți, urmărind evoluția copiilor născuți între 2000 și 2002. Ei au observat că implicarea tatălui în activități distractive și creative, cum ar fi desenatul, cititul sau cântatul, a avut un efect pozitiv asupra performanțelor școlare ale copiilor, indiferent de sex, etnie, vârstă sau venit.

Dr. Helen Norman, conducătoarea studiului, a explicat: “Mamele sunt în general cele care se ocupă mai mult de copii, dar dacă tații se implică activ, copiii au șanse mai mari să aibă rezultate bune la școală. De aceea, este important să încurajăm și să sprijinim tații să își împartă responsabilitățile de îngrijire a copiilor cu mama încă de la o vârstă fragedă.”

Nu trebuie să fii perfect, ci doar prezent. Nu e nevoie să fii un tată perfect, ci doar un tată prezent. Câteva minute pe zi în care să te joci cu copilul tău pot face o diferență enormă pentru el. Nu numai că îi vei oferi momente de fericire și afecțiune, dar îl vei ajuta și să învețe mai bine și să se dezvolte armonios.

Cercetătorii recomandă ca tații să petreacă cât mai mult timp cu copiii lor, deoarece este o investiție pentru viitorul lor. Nu contează ce faci, ci cum faci. Poți să citești o poveste, să desenezi un animal, să cânți o melodie sau să faci o nebunie. Important este să te distrezi împreună și să îți arăți interesul și dragostea pentru el.

Așa că, dragi tați, nu vă mai gândiți la ce pierdeți, ci la ce câștigați. Petrecând timp cu copiii voștri, le oferiți cele mai frumoase și mai prețioase cadouri: amintiri, încredere și succes.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Giardioza: Simptome,cauze diagnosticare si tratament.

ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI: CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

Ce este virusul Nipah și cum ne putem proteja de el?

Jogging: 4 Secrete pentru a scapa de kilogramele in plus

Cele mai bune surse de vitamine în sezonul rece si numai.

De aceea este important să-ți lași adolescentul să poarte ceea ce vrea.

Miere De Manuka: Beneficii si efectele mierii.

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Capacitatea de autovindecare – incredibil! bolile se vor autovindeca.

TOP Periuțe de dinți electrice 2023