bicarbonat-de-sodiu

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Nu doar pentru curățare.

Bicarbonatul de sodiu nu este doar pentru curățare. Iată o listă cu la ce se poate folosi.
Bicarbonatul de sodiu este o sare ușor alcalină, foarte solubilă în apă, care neutralizează acizii și eliberează dioxid de carbon. Această proprietate poate fi exploatată în îngrijirea și curățarea frumuseții.

Bicarbonat de sodii: Beneficii
Bicarbonat de sodii: Beneficii

Curățarea cuptoarelor cu bicarbonat de sodiu


Murdăria se adună rapid în casa de alimente fine. Acesta se poate lipi de părțile laterale și de fundul cuptorului în timpul coacerii.

banner

Procedura: Pulverizați cu apă la câteva ore și lăsați să se usuce. Când este gata, curățați-l și apoi puteți clăti interiorul cuptorului încă o dată înainte de a-l folosi din nou.

La ce se poate folosi bicarbonatul de sodiu? Curățarea petei cu bicarbonat de sodiu.


O pastă făcută din bicarbonat de sodiu va scoate chiar și petele încăpățânate.

Iată cum se procedează: amestecați bicarbonatul de sodiu cu puțină apă caldă și întindeți-l pe pată. Apoi se lasă să stea timp de 1-2 ore înainte de a arunca hainele murdare în mașina de spălat. Bineînțeles, asigurați-vă că hainele sunt rezistente la modificări de culoare și pulverizați-l strict pe pată.

Apă de gură făcută în casă cu bicarbonat de sodiu


Respirația plăcută este un element esențial al stării de bine. Puteți face apă de gură din bicarbonat de sodiu acasă în câteva minute.

Iată cum: trebuie doar să amesteci o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de pahar de apă. Adăugarea câtorva picături de ulei de mentă nu numai că vă va face respirația proaspătă, ci și mentolată.

Ce ne pot spune limba și placa bacteriană despre sănătatea noastră? Citiți mai departe!

Pasta de dinți cu bicarbonat de sodiu


Bicarbonatul de sodiu vă oferă o respirație plăcută, dar poate elimina și placa bacteriană.

Iată cum se face: pur și simplu spălați capul periuței de dinți cu apă călduță, presărați puțin bicarbonat de sodiu pe el, așteptați să se dizolve și apoi frecați. De asemenea, puteți face o pastă mai groasă, asemănătoare cu apa de gură, dar aceasta este de preferat, deoarece asigură faptul că bicarbonatul de sodiu se va topi și nu va răzui smalțul dinților.

Bicarbonat de sodiu împotriva calusurilor


Vrei coate și călcâie moi și mătăsoase? Este posibil!

Iată cum: presărarea bicarbonatului de sodiu în apă caldă de baie și înmuierea zonelor afectate în el timp de o jumătate de oră va ajuta la îndepărtarea calusurilor.

bicarbonat de sodiu
Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu pentru stomacul deranjat.


Acestea sunt doar câteva exemple de ce este întotdeauna o idee bună să ai o doză de bicarbonat de sodiu în casă. Bineînțeles, nu strică să puneți câteva în poșetă. Pe de o parte, poate alunga respirația urât mirositoare după o masă copioasă, iar pe de altă parte, poate ajuta la ameliorarea tulburărilor de stomac cauzate de mâncarea grea. Cu toate acestea, utilizarea regulată nu este recomandată pentru arsuri la stomac!

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Cum să alegi și să porți cu ușurință dresul cu bandă adezivă

Impactul somnului asupra sănătății mentale și fizice: înțelegerea importanței odihnei de calitate