Urină sângeroasă - cum să știi dacă este cauzată de hipertensiunea arterială

Urină sângeroasă – cum să știi dacă este cauzată de hipertensiunea arterială

Urina cu sânge este foarte înspăimântătoare, mai ales dacă nu știi ce o provoacă, așa că este un motiv de mare îngrijorare atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Este adesea cauzată de o infecție a tractului urinar, dar dacă simptomele care o însoțesc nu sunt în concordanță cu aceasta, trebuie luată în considerare și hipertensiunea arterială.

Iată care pot fi motivele pentru urina cu sânge


În cazul urinei cu sânge, majoritatea oamenilor se gândesc la o culoare roșu aprins, dar sângele din urină va avea culoarea roz sau cola. Cu toate acestea, este posibil ca celulele roșii din sânge să nu fie deloc vizibile cu ochiul liber, ci doar la microscop.

Un cheag de sânge vizibil se poate datora unei infecții a tractului urinar, unei tulburări de coagulare a sângelui, unei boli renale autoimune, unei tumori sau unei boli de calcul. Cu toate acestea, pierderile de sânge din tractul urinar pot apărea, de asemenea, la nivel microscopic, care pot fi detectate doar prin examinarea sedimentului urinar. Acest lucru se poate datora unei boli cronice de rinichi sau unei probleme renale cauzate de diabet, sau chiar unei boli de rinichi ca o complicație a hipertensiunii persistente. La bărbați, bolile de prostată sunt, de asemenea, o posibilitate, dar trebuie știut și faptul că coagularea sângelui poate apărea ca efect secundar al medicamentelor (anticoagulante, antiagregante plachetare)”, spune specialistul în hipertensiune arterială la Centrul de Tromboză.

Poate indica, de asemenea, o tensiune arterială ridicată

Așadar, urina cu sânge poate fi cauzată și de hipertensiune arterială, deoarece tensiunea arterială ridicată în mod persistent (>140/90) are un efect vasodilatator, ceea ce poate duce la sângerări, care pot decolora urina în tractul urinar. Acest lucru nu ar fi atât de înspăimântător în acest caz, cu excepția faptului că sângerarea poate avea loc în esență în orice parte a corpului, iar dacă se întâmplă în creier, inimă, poate pune în pericol viața. Hipertensiunea arterială poate fi, de asemenea, un însoțitor sau chiar un factor declanșator al bolii renale, astfel încât majoritatea bolilor renale de lungă durată pot provoca ele însele hipertensiune arterială, deci legătura dintre hipertensiune și boala renală este o stradă cu două sensuri. Iar implicarea rinichilor, așa cum am menționat deja, poate provoca urină cu sânge, așa că merită să efectuați o verificare în ambele sensuri

Monitorizarea tensiunii arterială cu un tensiometru de 24 de ore

Pentru a evita o tragedie majoră, nu merită să așteptați în caz de urină cu sânge, trebuie să consultați un medic cât mai repede pentru a găsi o soluție la problemă. În cazurile de suspiciune de hipertensiune arterială, monitorizarea tensiunii arteriale pe 24 de ore poate fi, de asemenea, justificată pentru a oferi specialistului o imagine exactă a stării pacientului și pentru a selecta tratamentul adecvat. Cu toate acestea, întrucât pot exista mai multe cauze posibile ale urinei cu sânge, se recomandă efectuarea de teste suplimentare!

Cu toate acestea, este important de reținut că hipertensiunea arterială este o afecțiune foarte insidioasă, deoarece este de obicei asimptomatică, dar acest lucru nu înseamnă că nu poate pune în pericol viața. Măsurarea tensiunii arteriale și monitorizarea fluctuațiilor zilnice ale acesteia este, prin urmare, importantă. Pe baza acestor date, specialistul poate ajusta doza de medicamente, poate sugera schimbări în stilul de viață, inclusiv în ceea ce privește dieta (reducerea aportului de sare) și exercițiile fizice (exerciții cardio ușoare).

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suc de Afine Bio Beneficii: Puterea Vindecătoare a Naturii

Ce este boala Lyme și cum mă pot proteja de capușe

Beneficiile Benesio Strescalm în gestionarea stresului

Sunteți un gânditor excesiv cronic? 7 sfaturi pentru a nu o lua razna!

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

Una dintre curele pentru cancer ascunsă de public încă din 1923! Alcalinizarea corpului!

Cum poate Angel Escudero să vindece cu gândirea?

Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Silimarina – beneficii, contraindicatii, proprietati si suplimente alimentare

Ce este cosmetica naturală?

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Ce este postul intermitent și cum te poate ajuta să slăbești și să îți îmbunătățești sănătatea