Mâna arsă a unui bărbat a fost vindecată cu piele de pește

Mâna arsă a unui bărbat a fost vindecată cu piele de pește

După o pregătire adecvată, pielea peștelui tilapia poate fi folosită pentru a vindeca arsurile.

Brațul ars al unui bărbat a fost tratat cu piele de pește în Brazilia, potrivit IFL Science. Procedura neobișnuită a folosit pielea de tilapia, un pește de apă dulce originar din Africa, dar care se găsește și în râurile braziliene, despre care cercetătorii spun că este potrivită pentru vindecarea rănilor datorită conținutului ridicat de colagen de tip 1.

piele de peste tratament

Studiul descrie cazul unui bărbat în vârstă de 23 de ani care a suferit arsuri la braț, față și trunchi, iar pielea peștelui tilapia a fost soluția de vindecare. Mai întâi, pielea de pește a fost sterilizată chimic, tratată cu glicerină, testată pentru bacterii și ciuperci și apoi refrigerată pentru a reduce riscul de infecție. După ce rănile de pe brațul bărbatului au fost curățate și țesutul mort a fost îndepărtat, pielea tratată de tilapia a fost așezată deasupra. Pielea peștelui a fost apoi acoperită cu cremă de sulfadiazină de argint pentru arsuri și fixată cu un pansament de tifon. Pansamentul a fost îndepărtat după 72 de ore pentru a se asigura că pielea de tilapia a aderat la rană.

Împiedică pierderea umidității și a proteinelor din piele și se lipește de rană până când aceasta se vindecă

– a declarat doctorul Edmar Maciel, unul dintre autorii studiului, pentru The New York Times anul trecut. Medicul a spus că pielea de pește ajută la vindecare și oferă o protecție adecvată pentru a preveni infecțiile.

Pielea de pește a fost în cele din urmă îndepărtată de pe brațul drept și de pe cel stâng al bărbatului în zilele 12 și, respectiv, 17. Rana s-a vindecat complet sub pielea tilapiei, care se uscase și se slăbise în timp.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Terapia genică care vindecă bolile de sânge, aprobată în premieră mondială de Marea Britanie

TOP Periuțe de dinți electrice 2023

Oamenii de știință au îmbunătățit memoria umană într-un mod surprinzător

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

În spatele obsesiei pentru smartphone-uri: industria tehnologică și strategiile sale de marketing

Mierea de manuka: proprietăți, beneficii, utilizări și sfaturi utile.

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

O dietă sănătoasă ne poate prelungi viața cu până la un deceniu

Ceaiuri de slabit: cum sa alegi si sa folosesti ceaiurile care te ajuta sa pierzi kilogramele in plus

De ce traiesc femeile mai mult?

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

De ce nu pot dormi noaptea? Milioane de Romani cauta raspunsul la aceasta intrebare.