Va fi uitată în curând monitorizarea regulată a glicemiei?

Un progres major pentru persoanele cu diabet.

O soluție dezvoltată pentru tratarea diabetului de tip 1 arată mai bine ca niciodată. Singurul dezavantaj al unui pancreas artificial este că este încă foarte scump.

Din ce în ce mai multe persoane din întreaga lume sunt diagnosticate cu diabet, iar în Romaniaaceastă afecțiune afectează în prezent peste 1,5 milioane de persoane. Nu este de mirare că cercetările pentru o mai bună tratare a diabetului insulino-dependent (de tip 1) sunt în desfășurare de mult timp.

banner

Acum, un pas important a fost în sfârșit făcut. Interesting Engineering relatează că pancreasul artificial imită funcția pancreasului real. Cu ajutorul unui senzor de glucoză implantat sub piele, un algoritm poate calcula de câtă insulină are nevoie un pacient. Acest lucru înseamnă că pacienții care îl folosesc nu vor mai fi nevoiți să își verifice manual nivelul glicemiei sau să își administreze insulină. Pacienții vor putea încărca ceea ce tocmai au mâncat într-o aplicație pentru smartphone, care le va permite, de asemenea, să estimeze cantitatea de carbohidrați pe care au consumat-o.

Va fi uitată în curând monitorizarea regulată a glicemiei?
Va fi uitată în curând monitorizarea regulată a glicemiei?

Sistemul a fost testat pentru prima dată pe pacienți din Marea Britanie în 2022 și s-a constatat că funcționează mai bine decât orice alt dispozitiv utilizat în prezent. Dar autoritățile au cerut dezvoltatorilor să producă o versiune mai ieftină. În prezent, ar costa în jur de 7 000 de dolari, sumă pe care relativ puțini oameni și-o pot permite.

Alți ingineri au dezvoltat anterior dispozitive similare de administrare a insulinei. Oamenii de știință de la Universitatea Tehnică din Zurich, de exemplu, au dezvoltat un dispozitiv care poate fi, de asemenea, implantat sub piele și a injectat celule umane modificate în șoareci. Aceasta a restabilit nivelul de zahăr din sânge la șoarecii cu diabet de tip 1.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Ce este Betaină Hidroclorică HCL? Efectele sale asupra sistemului nostru digestiv

Miere De Manuka: Beneficii si efectele mierii.