Zosurabalpin Un antibiotic nou și puternic care distruge bacteriile rezistente

Zosurabalpin: Un antibiotic nou și puternic care distruge bacteriile rezistente

Noul antibiotic este diferit de orice alt medicament, fiind un antibiotic sintetic care ucide bacteriile gram-negative rezistente, fără să facă rău bacteriilor bune din organism – așa că nu favorizează apariția tulpinilor rezistente.

Vestea bună este că un nou medicament, zosurabalpin, a trecut testele pentru a lupta cu bacteriile foarte periculoase numite CRAB (Acinetobacter baumannii rezistent la carbapenem). Vestea și mai bună este că acest antibiotic nou are un mecanism unic de acțiune, care sparge membrana exterioară a bacteriei, pe care alte antibiotice nu au reușit să o atace. Cercetătorii spun că medicamentul sintetic are și avantajul că are o structură necunoscută bacteriilor, așa că poate evita mecanismele lor de apărare.

După cum scrie LiveScience, cercetătorii de la Roche și de la Universitatea Harvard au publicat descoperirile lor în două articole în revista Nature pe 3 ianuarie. Acest lucru este important pentru că a trecut jumătate de secol de când s-a găsit ultima dată un antibiotic nou care să fie eficient împotriva bacteriilor Gram-negative ca CRAB, care sunt greu de omorât cu antibiotice obișnuite, tocmai din cauza membranei lor externe.

În spitale, Acinetobacter baumannii poate cauza infecții ca pneumonia, infecții la răni și infecții urinare.

Articolul din LiveScience spune că A. baumannii a fost, de asemenea, declarat o amenințare “urgentă” în SUA, mai ales din cauza infecțiilor nosocomiale (luate din spital) pe care le face. Astfel de infecții îi afectează, în primul rând, pe pacienții din spitale, cum ar fi cei cu sistemul imunitar slab sau care au nevoie de catetere sau ventilatoare.

A.baumannii

Pentru a face zosurabalpinul, s-au testat aproape 45 000 de compuși chimici, până s-a găsit unul singur care era promițător, care a fost apoi modificat pentru a fi mai eficient împotriva A. baumannii. Acest compus a avut rezultate bune împotriva mai multor tulpini ale bacteriei și, în plus, nu a fost afectat de alte tipuri de bacterii.

Zosurabalpin acționează prin blocarea mecanismului prin care lipopolizaharida (LPS) este dusă la suprafața bacteriei, care este vitală pentru formarea membranei externe. După cum se vede în imaginea de la acest articol, aceste bacterii fac colonii bine apărate, cu membrana ca un zid de cetate – dar zosurabalpina o sparge. Și specificitatea țintei medicamentului înseamnă că nu afectează bacteriile bune din organism și, deci, nu crește riscul de rezistență bacteriană generalizată.

Dar, din nefericire, este posibil să apară rezistență la zosurabalpin, și cercetările se uită acum la efectele pe termen lung ale medicamentului asupra evoluției bacteriilor. Acum, se fac studii pe oameni cu medicamentul, pentru a vedea cât de sigur este.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Frigul, ajutorul tau pentru sanatate

Cum să-ți construiești garderoba perfectă cu buget redus

ACESTE 8 SIMPTOME VĂ INDICĂ DACĂ AVEȚI O DEFICIENȚĂ DE VITAMINA D

Este într-adevăr atât de mult zahăr într-o sticlă de ketchup Heinz?

Descoperă acum secretul tinereții fără bătrânețe

Beneficiile ciupercilor ca aliment și medicament

Sunteți un gânditor excesiv cronic? 7 sfaturi pentru a nu o lua razna!

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun

CANCERUL CREŞTE RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR

Mulțumesc, eu nu fumez! Așa m-am lăsat de țigară.

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa