ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI: CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

Anxietatea este un fenomen fiziologic natural pe care îl resimțim cu toții, de exemplu, atunci când ne confruntăm cu o sarcină dificilă, provocări sau evenimente importante din viață.
Tulburările de anxietate reprezintă cea mai frecventă boală mentală la nivel mondial, statisticile arătând că un sfert dintre oameni se confruntă cu o astfel de problemă de-a lungul vieții. Simptomele anxietății – îngrijorare constantă, teamă inutilă și tensiune constantă – fac viața de zi cu zi nefericită.

Anxietatea în general

Anxietatea nu este un fenomen care a apărut recent, fiind descrisă de Hipocrate în secolul al IV-lea î.Hr. Inițial, anxietatea face parte din sistemul nostru de avertizare, anunțându-ne când avem probleme, dar pentru mulți este puțin exagerată, trăgând semnale de alarmă atunci când nu ar trebui să o facă.

Aceasta poate fi derutant și obositor dacă suntem prea protejați de anxietatea noastră. Cu toate acestea, este mai bine să fim conștienți de ea, pentru că, dacă nu este tratată, poate produce simptome fizice în corpul nostru, cum ar fi durerea cronică. Anxietatea poate fi cauzată și de perfecționismul excesiv, care este legat de teama de eșec, sau de nevoia de a satisface așteptări externe (percepute sau reale).

Cine este predispus la anxietate este modelat parțial de genetică și parțial de evenimentele timpurii din viață

Anxietatea poate fi declanșată de o multitudine de situații cotidiene. Stresul constant la locul de muncă, presiunea de a performa, lipsa somnului și o atitudine critică față de tine însuți îți pot pune corpul în alertă și, dacă persistă, pot avea efecte negative grave asupra sănătății tale, inclusiv compromiterea sistemului imunitar, ceea ce duce la hipertensiune arterială și boli inflamatorii.

Anxietatea poate fi considerată patologică dacă are puțin sau deloc control, devine frecventă sau persistentă; poate fi considerată o boală dacă vă limitează grav capacitatea de a trăi și de a munci, vă reduce performanțele, face dificilă sau aproape imposibilă gestionarea familiei și a altor relații.

Anxietatea în epoca modernă

Ascensiunea tehnologiei, părinți supraprotectori și succesiunea situațiilor de examen și a numeroaselor probe și examene pot fi unele dintre cauzele anxietății noastre generaționale, potrivit psihologilor. Bunăstarea noastră din zilele noastre moderne, luxul de a avea prea multe opțiuni, are, de asemenea, un impact negativ.

Cercetările arată că persoanele care simt că nu au de ales sunt de fapt mai rezistente – în principal pentru că pot da vina pe alții dacă iau o decizie proastă. Dar dacă avem de ales, și, în realitate, cu toții avem în această lume a alegerilor, nu există altă cale decât să ne învinovățim pe noi înșine. Acestea fiind spuse

DEVENIM MAI OBSEDAȚI SĂ FACEM ALEGEREA CORECTĂ DE FIECARE DATĂ.

FOMO este foarte real și poate provoca o dependență permanentă


FOMO, sau Fear Of Missing Out, este, de asemenea, în creștere, iar social media ne face acest lucru. Vedem imagini cu călătorii de viață perfecte, îi vedem pe alții zâmbind, fericiți și postând selfie-uri perfecte pe plajă, în timp ce noi stăm acasă în circumstanțe nu atât de perfecte.

Social media ne face să ne comparăm cu orice, nu doar cu prietenii noștri, ci și cu celebritățile! După cum au arătat cercetările, timpul petrecut pe social media „poate provoca depresie la persoanele care se compară cu alții”.

Un tratament pentru anxietate (și cel mai mare generator de bani pentru marile companii farmaceutice) este, de obicei, medicamentele. Unii adoptă o abordare holistică, apelând la yoga, meditație, masaj și exerciții fizice, dar și terapia prin muzică a fost folosită cu succes. Neurologii din Marea Britanie au descoperit un cântec care duce la o reducere uimitoare de 65% a anxietății generale.

Crearea muzicii antistres

În cadrul studiului, participanții au primit sarcini dificile care le induceau un anumit nivel de stres. În același timp, participanții au ascultat diferite melodii, în timp ce cercetătorii le-au măsurat ritmul cardiac, activitatea cerebrală, tensiunea arterială și ritmul respirației.

Aceștia au descoperit că un anumit cântec – Weightless – a dus la o reducere cu 65% a anxietății generale și la o reducere cu 35% a ritmului lor fiziologic obișnuit de odihnă.

În cântecul, produs de Marconi Union, muzicienii au lucrat cu fonoterapeuți pentru a selecta armonii, ritmuri și bas specifice care au încetinit ritmul cardiac și tensiunea arterială a ascultătorului, reducând în același timp nivelurile de hormoni ai stresului, cum ar fi cortizolul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nestlé sub lupă: Nutriție sau indulgență zaharisită pentru cei mici?

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene.

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Cum să-ți construiești garderoba perfectă cu buget redus

A fost aprobat un dispozitiv portabil care detectează cancerul de piele

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Cele mai bune supozitoare pentru hemoroizi: Ce trebuie să știi

Cum să integrezi cu încredere portjartierele în ținutele tale

Doar 99 în lume: Galaxy S24 Ultra Cybertruck, capodopera de 8800 de dolari!

Dirtbike – cum alegi bicicleta perfectă pentru pasionații de sărituri și adrenalină

Beneficiile Consumului de Cafea

Cum sa iti planifici mesele cu alimente care ard grasimile