Cum să îți desfunzi urechile

Cum să îți desfunzi urechile

Urechile infundate pot fi o problemă neplăcută și pot afecta capacitatea de a auzi și de a comunica cu ceilalți. Există mai multe cauze posibile pentru urechile infundate, cum ar fi acumularea de ceară, infecții ale urechii sau presiunea aerului. În acest articol, vom discuta despre câteva metode simple și eficiente pentru a-ți desfunda urechile.

Cauzele urechilor infundate

Urechile infundate pot fi cauzate de mai multe lucruri, cum ar fi:

  • Acumularea de ceară: Ceara este produsă de glandele din ureche și ajută la protejarea urechii de praf, murdărie și bacterii. Cu toate acestea, uneori ceara se poate acumula și bloca canalul urechii, ceea ce poate duce la infundarea urechii.
  • Infecții ale urechii: Infecțiile urechii pot provoca inflamație și umflarea canalului urechii, ceea ce poate duce la infundarea urechii.
  • Presiunea aerului: Schimbările de altitudine, cum ar fi cele care apar în timpul zborurilor cu avionul sau în timpul scufundărilor, pot provoca presiune în urechi și pot duce la infundarea urechii.

Metode pentru a-ți desfunda urechile

Există mai multe metode simple și eficiente pentru a-ți desfunda urechile. Iată câteva dintre cele mai populare:

1. Mestecarea gumii

Mestecarea gumii

Mestecarea gumii poate ajuta la desfundarea urechilor prin creșterea fluxului de aer în canalul urechii. De asemenea, mestecarea gumii poate ajuta la degajarea canalului urechii de ceară sau alte obiecte străine.

2. Încălzirea urechilor

Încălzirea urechilor

Încălzirea urechilor poate ajuta la desfundarea urechilor prin creșterea fluxului de sânge în zona urechii. Acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și umflăturii care pot duce la infundarea urechii. Pentru a încălzi urechile, poți folosi o sticlă cu apă caldă sau un prosop încălzit.

3. Picături/Spray pentru urechi

Picături/Spray pentru urechi

Există mai multe tipuri de picături/spray pentru urechi care pot ajuta la desfundarea urechilor. Aceste picături conțin de obicei ingrediente care ajută la dizolvarea cearii sau la reducerea inflamației și umflăturii. Este important să urmați instrucțiunile de pe ambalajul picăturilor și să nu depășiți doza recomandată.

4. Apă sărată


Ingrediente: 1 linguriță de sare de mare, 1/2 cană de apă caldă, vată de bumbac sau seringă.

spalare ureche cu siringa si apa sarata


Se amestecă sarea în apa caldă până când se topește complet, apoi se înmoaie vata sau seringa în soluție și se toarnă în ureche. Apoi, întindeți-vă timp de 3-5 minute, astfel încât soluția să rămână în ureche. Puneți apoi un prosop sub cap și întoarceți-vă, lăsând apa să curgă din ureche.

5. Valsalva Maneuver

Valsalva Maneuver

Valsalva Maneuver este o tehnică care implică suflarea aerului prin nas în timp ce țineți nasul și gura închise. Această tehnică poate ajuta la desfundarea urechilor prin creșterea presiunii în canalul urechii și prin deschiderea tubului Eustachian. Este important să nu exagerați cu această tehnică, deoarece poate duce la leziuni ale urechii.

Când să consulți un medic

În majoritatea cazurilor, urechile infundate sunt o problemă minoră și pot fi tratate acasă. Cu toate acestea, există situații în care ar trebui să consultați un medic:

  • Dacă urechile infundate persistă timp de mai multe zile sau se înrăutățesc.
  • Dacă aveți dureri de urechi sau alte simptome, cum ar fi secreții sau sângerări.
  • Dacă ați avut o infecție a urechii recent sau dacă sunteți predispus la infecții ale urechii.

În concluzie, urechile infundate pot fi o problemă neplăcută, dar există mai multe metode simple și eficiente pentru a le trata acasă. Dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc, este important să consultați un medic pentru a exclude alte probleme de sănătate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sigurul secret pentru o zi de succes: Micul dejun regulat!

Alege terapii anti-aging cu aminoacizi, acid hialuronic și PRP

TOP pantofi de drumeție (2023)

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Cele mai bune calmante pentru dinti: antiinflamatoare si analgezice

De ce nu pot dormi noaptea? Milioane de Romani cauta raspunsul la aceasta intrebare.

Frigul, ajutorul tau pentru sanatate

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Poate exista o legătură între concentrația mare de eritritol din sânge și formarea cheagurilor de sânge

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

5 lucruri care fac ca o relație să nu funcționeze, chiar dacă vă iubiți