Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Capsulele de insulină care se înghit vor fi testate pe oameni din 2025

Injecțiile de insulină sunt o bătaie de cap pentru diabetici, dar ar putea fi înlocuite cu niște pastile mai prietenoase și mai eficiente.

O echipă de cercetători de la Universitatea Arctic din UiT Norvegia și Universitatea din Sydney, Australia, a inventat un medicament care le-ar putea schimba radical viața celor care trebuie să se înțepe zilnic pentru a-și regla nivelul de zahăr din sânge. Medicamentul este o capsulă orală care conține insulină, care se activează doar când e nevoie, adică atunci când zahărul din sânge e prea mare.

Capsula are în interior niște particule mici de mărimea unor puncte cuantice de sulfură de argint, care transportă insulina rapid și precis acolo unde trebuie, în timp ce o membrană de polimer de chitosan și glucoză o protejează de sucurile gastrice. Membrana asta are și rolul de a preveni ca medicamentul să se elibereze prea devreme sau în situații nepotrivite, pentru că se desface doar de niște enzime care se aprind când zahărul din sânge e ridicat. Așa se evită și riscul ca insulina să se elibereze la niveluri scăzute de glicemie. Un alt avantaj al capsulei față de injecții e că nu are nevoie de frigider, ceea ce o face mai ușor de păstrat și de dus cu tine.

Nu sunt singurii care încearcă să facă insulină orală, dar cercetătorii din Norvegia și Australia sunt printre cei mai avansați și vor începe curând testele pe oameni. Până acum, capsula a mers bine pe șoareci și pe maimuțe, fără efecte secundare, dar abia testele pe oameni vor arăta cât de bună e. Testele vor fi în trei faze: prima, pentru a vedea dacă produsul e sigur și dacă previne hipoglicemia, a doua, pentru a compara cu injecțiile, și a treia, pentru a vedea dacă poate fi o alternativă la injecții. Testele pe oameni vor începe în 2025, și cercetătorii speră că în 2-3 ani pacienții vor putea folosi noua capsulă de insulină.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce mă face să mă simt obosit, total epuizat? Medicul răspunde

Slabeste dupa nastere: 7 Strategii de succes

ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI: CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

Cum apare bradicardia, simptome si tratamentul cu ajutorul medicinei naturiste

Cercetare: Europenii sunt stresați și grași și nu știu ce să facă

Există o mare problemă cu dezinfectarea spitalelor: o bacterie mortală supraviețuiește peste tot.

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

Cafea cu unt: nu numai că vă va oferi un început de zi plin de energie, dar vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.

Cum să integrezi cu încredere portjartierele în ținutele tale

Oboseala de la Covidul pe termen lung: cum ne distruge mușchii și de ce nu avem tratament.

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

ACTIVITATEA FIZICĂ SCADE LA JUMĂTATERISCUL DE CANCER LA PROSTATĂ