HEMOROIZI SIMPTOME ȘI TRATAMENT

Hemoroizi: Simptome, Cauze si tratament

HEMOROIZI SIMPTOME ȘI TRATAMENT

O problemă care afectează un procent mare de persoane de peste 45 de ani, dar este, de asemenea, frecventă la persoanele mai tinere și chiar la copii. Hemoroizii, atât cei externi, cât și cei interni, cauzează mult disconfort pentru muncitorii sedentari sau cei care lucrează manual și pentru femeile însărcinate. Acum puteți afla în detaliu despre simptomele hemoroizilor, modul în care sunt diagnosticați, posibilele complicații și soluții.
Prevenirea este, desigur, cea mai bună modalitate de a face față acestei probleme, iar noi vă oferim și sugestii în acest articol.

Descriere
Pro
crema hemostop 10
HEMOSTOP CREMA
Verifica Pretul
Descriere
Crema HemoStop este un produs pe bază de ingrediente naturale active, recomandat pentru tratarea hemoroizilor și a fisurilor anale.
Pro
Înlătură rapid și eficient durerea
acționează rapid datorită plantelor din compoziție
fibre hemostop 10
HEMOSTOP Fibre
Verifica Pretul
Descriere
Produsul HemoStop Fibre aduce aportul de fibre alimentare necesare pentru prevenirea sau combaterea hemoroizilor. Primul pas pe care trebuie să îl faceți pentru o viață fără hemorozi este să consumați de două ori pe zi o porție de fibre alimenare de cea mai bună calitate.
Pro
Au efect anti-inflamator la nivelul intestinelor 
Combat Constipatia
ceai hemostop 10
HEMOSTOP Ceai
Verifica Pretul
Descriere
Ceai cu efect antiseptic intestinal, contribuie la reducerea florei patogene din zona anală.
Pro
Efect antiseptic intestinal 
Ajută la repararea țesuturilor din zona anusului

Ce sunt hemoroizii?


Contrar numelui său, hemoroizii nu sunt un lucru „nobil” și plăcut. Este de fapt o vasodilatație venoasă care se poate dezvolta sub țesutul cutanat care înconjoară anusul sau pe peretele intern, muscular al rectului. În primul caz vorbim de hemoroizi externi, iar în cel de-al doilea de hemoroizi interni. Hemoroizii apar adesea ca urmare a efortului, dar pot fi provocați și de alți factori legați de stilul de viață, cum ar fi lipsa de exerciții fizice regulate, obezitatea sau o dietă inadecvată. În timpul defecației, nodulul hemoroidal poate sângera, se poate inflama și se poate exterioriza, necesitând investigații suplimentare sau tratament.

În stadiul inițial, nodulii hemoroidali rămân asimptomatici în jurul anusului, dar în cel de-al doilea stadiu pot deveni vizibil proeminenți dincolo de anus și chiar retractili. În cel de-al treilea stadiu al hemoroizilor, retracția nu are loc, dar aceștia pot fi totuși reintroduși manual. Din păcate, în acest caz, pot exista mai multe dureri și sângerări. În stadiul patru, nodul proeminent nu poate fi repoziționat manual și poate fi tratat doar chirurgical.

Simptomele hemoroizilor


Sângerare nedureroasă – pacientul poate vedea sânge roșu deschis pe hârtia igienică sau în vasul de toaletă. Alte simptome includ mâncărimi sau iritații în zona anală. Diareea poate fi un simptom atât al hemoroizilor interni, cât și al celor externi, dar constipația care persistă mult timp poate fi, de asemenea, un semn de hemoroizi.

simptome hemoroizi

Un simptom comun este disconfortul și/sau durerea în regiunea anală. Un vas de sânge umflat poate fi simțit în zona anusului. În alte cazuri, anusul însuși poate fi umflat. Mai rar, este posibil ca urina să se scurgă și ca sfincterul să nu se închidă. Simptomele pot fi neplăcute sau alarmante, dar de obicei nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Hemoroizii pot apărea și din cauza slăbiciunii țesutului conjunctiv, care este parțial genetică și parțial datorată unui stil de viață sedentar.

Sarcina poate fi, de asemenea, asociată cu hemoroizii, deoarece presiunea internă crește spre zona rectală, iar hormonii determină dilatarea venelor.

Din păcate, există și unele boli mai grave care pot fi un simptom al hemoroizilor, cum ar fi tumorile rectale benigne sau maligne (cancer sau polipi) sau bolile hepatice cronice.

Diagnosticarea hemoroizilor


Persoanele cu simptomele de mai sus ar trebui să contacteze un specialist. Nu uitați că și alte lucruri, inclusiv cancerul de colon și cancerul rectal, pot provoca sângerări. Ar fi o greșeală să presupunem că sângerarea anală se datorează doar hemoroizilor, așa că nu vă bazați pe propria opinie și consultați un diagnostician cu plângerile dumneavoastră!

Medicul poate efectua un examen fizic și alte teste pentru a vedea dacă aveți hemoroizi. Aceste teste includ o examinare vizuală și un examen rectal digital (digitalis), precum și o anoscopie, o rectoscopie și teste de laborator. Dacă simptomele provoacă sângerări semnificative, amețeli și aproape leșin, persoana va avea nevoie de îngrijiri de urgență imediate!

Complicații posibile ale hemoroizilor


În general, hemoroizii pot fi tratați cu succes fără complicații, mai ales dacă tratamentul este început suficient de devreme. Deși rare, pot apărea următoarele complicații:

Hemoroizi încarcerați: hemoroizii rămân prinși în sfincterul anusului. Acest lucru poate provoca dureri semnificative.

Anemie: dacă ați suferit pierderi semnificative și cronice de sânge din cauza hemoroizilor, poate apărea anemia.

Cheaguri de sânge: uneori, inflamația poate provoca o tromboză (cheag de sânge), care poate fi dureroasă. Zona poate deveni umflată și inflamată.

Tratamentul hemoroizilor


În majoritatea cazurilor, măsuri simple pot ameliora simptomele, în timp ce problema dispare. Cu toate acestea, uneori poate fi necesară dieta, medicația sau chiar intervenția chirurgicală.

Cum să tratezi hemoroizii acasa?


Cremele speciale sau supozitoarele, disponibile în farmacii pe bază de rețetă și unele fără rețetă, te pot ajuta!

Există, de asemenea, tampoane care pot reduce durerozitatea sediului sau poate fi recomandată utilizarea anestezicelor topice.

Înghețarea zonei afectate poate ajuta, de asemenea, la reducerea umflăturii.

O baie de șezut antiinflamatoare este, de asemenea, plăcută și eficientă, și poate fi făcută de mai multe ori pe zi, timp de 15-20 de minute, în apă până la șolduri, cu plante și săruri. Acest lucru va ameliora simptomele de arsură sau mâncărime.

Folosirea șervețelelor umede este foarte benefică pentru persoanele cu hemoroizi, deoarece hârtia igienică uscată poate agrava problema. Un șervețel umed care conține doar apă este cel mai bun.

Analgezice – anumite analgezice, cum ar fi aspirina, ibuprofenul și paracetamolul (Tylenol) pot ameliora durerea și disconfortul.

Medicamente pentru hemoroizi


Cele mai multe medicamente pentru hemoroizi sunt disponibile fără prescripție medicală; acestea includ unguente, tampoane sau supozitoare și tablete pentru îmbunătățirea circulației venoase și limfatice. Consultați-vă medicul dacă aceste medicamente se dovedesc ineficiente după o săptămână de tratament.

Opțiuni de tratament nechirurgical


Cea mai frecventă tehnică nechirurgicală de îndepărtare a hemoroizilor este bandajul de cauciuc. Aceasta este o procedură oficială de tratare a hemoroizilor interni, în care se plasează o bandă elastică la baza hemoroizilor pentru a tăia alimentarea cu sânge. Acest lucru fie micșorează hemoroidul, fie îl face să cadă.

O altă procedură este scleroterapia, prin care se injectează o soluție într-un hemoroid intern, creând o cicatrice care întrerupe alimentarea cu sânge a hemoroidului. Fotocoagularea cu infraroșu și electrocoagularea sunt alte două opțiuni.

Opțiuni chirurgicale pentru tratamentul și îndepărtarea hemoroizilor


Astăzi există un aparat cu ultrasunete pentru chirurgia hemoroizilor. Simptomele pot fi ameliorate cu această metodă, dar nu va elimina hemoroizii. Intervenția chirurgicală implică hemoroidectomia (îndepărtarea hemoroizilor în întregime) sau capsarea, prin care hemoroizii prolapsați (proeminenți) sunt puși la loc. Aceste proceduri se efectuează sub anestezie locală și majoritatea pacienților se pot întoarce acasă în aceeași zi în care se efectuează intervenția chirurgicală.

Prevenirea hemoroizilor


Dezvoltarea tampoanelor hemoroizilor proeminenți din cauza slăbiciunii țesutului conjunctiv poate fi prevenită prin respectarea câtorva sfaturi utile privind stilul de viață.

Consumul de alimente potrivite: legume, fructe, cereale și tărâțe, stafide, semințe oleaginoase – cu alte cuvinte, alimente bogate în fibre. Prunele și smochinele pot fi, de asemenea, utile, dar trebuie evitate alimentele care rețin scaunele, de exemplu, bananele, ciocolata neagră. Alimentele prea condimentate, picante, sunt, de asemenea, dăunătoare, la fel ca și carbohidrații rafinați (făină albă). Beți multe lichide, deoarece acest lucru afectează și consistența ușoară a scaunului și mecanismul de defecare.
Exercițiile fizice sunt benefice din multe puncte de vedere și sunt, de asemenea, eficiente în prevenirea hemoroizilor. Exercițiile fizice ușoare sunt, de asemenea, suficiente, principalul lucru este să nu stați jos sau în picioare într-un loc pentru perioade lungi de timp.
De asemenea, sunt importante o bună evacuare și o bună igienă intestinală, oricât de evident ar părea. Relaxați-vă la toaletă, nu vă încordați din burtă. În schimb, strângeți anusul și apoi relaxați-vă. Și nu uitați să vă spălați sau să folosiți șervețele intime!
În familiile cu o incidență ridicată a hemoroizilor, merită să-i încurajăm pe cei mici să adopte un stil de viață bun încă de la o vârstă fragedă și să le prezentăm o dietă bogată în fibre și alimente care ameliorează scaunul, cum ar fi grăsimile animale necondimentate.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Doar 99 în lume: Galaxy S24 Ultra Cybertruck, capodopera de 8800 de dolari!

Coji de Ceapa:Proprietățile terapeutice ale foii de ceapă

Cele mai bune surse de vitamine în sezonul rece si numai.

Cum procedezi cu excesul de informatie de dieta?

Rolul aparatului de glicemie și al decongestionantului nazal în îngrijirea personală

5 vitamine de care au nevoie personale vegane

Mulțumesc, eu nu fumez! Așa m-am lăsat de țigară.

Un medicament inhalat ar putea fi arma secretă împotriva cancerului pulmonar

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

Ce este virusul Nipah și cum ne putem proteja de el?

Turmericul poate fi la fel de eficient ca și medicamentele în tratarea problemelor digestive 

Cafea cu unt: nu numai că vă va oferi un început de zi plin de energie, dar vă va ajuta să scăpați de kilogramele în plus.