formarea cheagurilor de sânge

Poate exista o legătură între concentrația mare de eritritol din sânge și formarea cheagurilor de sânge

Examinând datele din două studii anterioare, experții de la Cleveland Clinic au descoperit că un consum regulat și excesiv al popularului îndulcitor eritritol poate crește riscul formării de cheaguri de sânge.

Studiul lor a evaluat rezultatele unui studiu efectuat pe un eșantion din SUA și unul european și a constatat că cei care au consumat cantități mai mari de îndulcitor au avut o incidență mai mare a accidentelor vasculare cerebrale. Cu toate acestea, acest lucru în sine nu implică o legătură de cauzalitate, așa că cercetătorii au analizat, de asemenea, opt persoane cu risc scăzut de a dezvolta cheaguri de sânge care au consumat cantități mai mari de alimente care conțin eritritol. Concentrațiile din sângele lor erau semnificativ ridicate în eritritol, care poate juca un rol în formarea cheagurilor de sânge.

Cu toate acestea, Duane Mellor, un purtător de cuvânt al Asociației Dietetice Britanice, care a acordat un interviu pe această temă pentru New Scientist, a declarat că rezultatele cercetării nu justifică, în sine, retragerea medicamentului de pe piață sau obligarea persoanelor care țin dietă să nu-l mai folosească. Consumul excesiv de zahăr și obezitatea rămân un risc mult mai mare pentru sănătatea cardiovasculară.

formarea cheagurilor de sange
formarea cheagurilor de sânge

Eritritolul este un alcool zaharat natural care poate fi produs artificial, dar care se găsește și în ciuperci și în unele fructe. Popularitatea sa se datorează faptului că are un gust foarte asemănător cu cel al zahărului, conținând în același timp foarte puține calorii. Puterea sa de îndulcire este de aproximativ 60-80% din cea a zahărului, astfel că este un bun înlocuitor al zahărului în majoritatea alimentelor.
Cu toate acestea, consumul unor cantități mai mari poate duce la creșterea reactivității trombocitelor, ceea ce, practic, poate contribui la formarea cheagurilor de sânge. Acesta este un efect care ar necesita un aport zilnic mult mai mare decât se consumă în general.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top 4 cele mai bune creme/spray de protectie solara 2023

Ce este cosmetica naturală?

Importanța hidratării pielii vara

Ce este virusul Nipah și cum ne putem proteja de el?

Top 6 cele mai bune ape de gură. Cum alegi apa de gura pentru dantura ta

Durerea de dinți: cum să o ameliorăm la domiciliu fără medicamente?

Cum să te lași de fumat: Un ghid pas cu pas pentru un stil de viață sănătos

Istoria si Beneficiile Curcumei: Unghiul Necesar pentru Sanatatea Ta

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Un progres major pentru persoanele cu diabet.

Descoperă acum secretul tinereții fără bătrânețe

Tusea recurentă: 5 remedii de casă dovedite