De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

De ce au eșuat medicamentele pentru boala Alzheimer și cum se pot găsi noi soluții.

Lichidul care învelește creierul persoanelor cu boala Alzheimer conține proteine diferite de cele din creierul persoanelor sănătoase. Cercetătorii olandezi au făcut acum un experiment în care au analizat mostre de la peste 400 de pacienți. Spre surprinderea lor, au descoperit că mostrele nu erau identice și că, de fapt, existau cinci tipuri diferite de proteine, relatează IFLScience.

Boala Alzheimer este o problemă majoră pentru societatea de azi, pentru că afectează multe persoane în vârstă și familiile lor, și pune o presiune mare pe sistemul de sănătate. Nu e de mirare că s-au încercat multe medicamente experimentale, dar niciuna nu a avut un efect remarcabil. Unii experți cred că asta s-a întâmplat pentru că au tratat boala Alzheimer ca o sumă de simptome.

Betty Tijms, cercetător la Universitatea Vrije din Amsterdam, și echipa ei reușiseră înainte să izoleze trei subtipuri ale bolii, dar acum, având mai multe mostre, au găsit cinci grupuri diferite.

Printre altele, au observat o producție mai mare de amiloid la pacienții cu subtipul 1, ceea ce nu e surprinzător, pentru că plăcile beta-amiloide din creier sunt adesea legate de Alzheimer. La subtipul 2, numărul proteinelor legate de microglii și sinapse era mult mai mic.

Cercetarea, publicată în revista Nature Aging, a constatat că subtipul 3 a fost cel mai rar grup, cu o dereglare a ARN-ului, în timp ce subtipul 4 a avut probleme cu plexul coroid, care produce lichidul cefalorahidian. La subtipul 5, a fost o producție mai mică de amiloid, de multe ori asociată cu deteriorarea barierei hematoencefalice.

Cercetarea arată că fiecare dintre aceste subtipuri are un profil genetic specific care arată un risc mai mare. Rezultatele, deși fac mai grea pregătirea unor tratamente personalizate, pot ajuta la găsirea unor noi ținte pentru diferite subtipuri.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cele mai bune pastile de tuse: cum să alegi și ce să eviți

Slabeste dupa nastere: 7 Strategii de succes

OMS ne trage de urechi: vaccinați-vă, că virusul nu se lasă!

Cum sa dormi 8 ore in 4 ore. Oare este posibil? Afla acum.

Pentru ce este bun calciu lactic? Beneficii si efecte adverse

Cine a Inventat Barbecue-ul?

Blastomicoza, o infecție fungică mortală, se răspândește în SUA

O boală periculoasă se răspândește alarmant în Europa

Cum să-ți menții echilibrul emoțional în fața stresului?

Doar 99 în lume: Galaxy S24 Ultra Cybertruck, capodopera de 8800 de dolari!

Cele mai bune calmante pentru dinti: antiinflamatoare si analgezice

Tusea recurentă: 5 remedii de casă dovedite