Este într-adevăr atât de mult zahăr într-o sticlă de ketchup Heinz?

Este într-adevăr atât de mult zahăr într-o sticlă de ketchup Heinz?

Un verificator de fapte Snopes a investigat o fotografie virală care încerca să ilustreze conținutul de zahăr al ketchup-urilor Heinz.

Potrivit Snopes, în august 2023, o fotografie cu două sticle Heinz una lângă alta a atins milioane de vizualizări pe rețelele de socializare. Una dintre ele este nedeschisă, iar cealaltă arată cantitatea de zahăr care se presupune că se află într-o singură sticlă.

heinz ketchup zahar

Site-ul de verificare a faptelor a încercat să ia legătura cu reprezentanții Heinz. Cu toate acestea, întrucât nu au primit niciun răspuns până la momentul publicării articolului, au încercat să verifice afirmația prin examinarea listei de ingrediente din ambalajul de 14 uncii (aproximativ 414 ml) din SUA.

Informațiile despre ingredientele produsului american au fost împărțite în 23 de porții de 17 grame (ceea ce ar însemna o lingură de ketchup). Conform acestor informații, o sticlă de 14 uncii conține 391 de grame de ketchup. Conform descrierii, există 4 grame de zahăr într-o unitate de 17 grame, deci există 92 de grame de zahăr într-o sticlă.

(Ambalajul romanesc de 460 de grame /400 ml/ are 22,8 grame de zahăr la 100 de grame, ceea ce înseamnă un total de peste 104 grame pe sticlă).

Potrivit Heinz, această cantitate este compusă în principal din sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză și sirop de porumb, adică îndulcitori lichizi.

Snopes demonstrează printr-un experiment acasă: deși s-ar putea discuta cât de mult spațiu gol este ocupat de granulele de zahăr granulat, dacă echivalezi 92 de grame de sirop cu 92 de grame de zahăr granulat și le pui într-o sticlă de ketchup, obții aproximativ imaginea prezentată în postarea virală.

Un lucru care trebuie remarcat la final este că o sticlă de ketchup este – în mod normal – un produs care se consumă pe parcursul a săptămâni sau luni. Așadar, nu este mâncat sau băut ca atare, ca în cazul unei băuturi zaharoase, ci este folosit ca sos pentru mâncare.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Zosurabalpin: Un antibiotic nou și puternic care distruge bacteriile rezistente

Contează la ce oră din zi faci mișcare dacă vrei să trăiești o viață lungă

Cele mai bune batoane proteice: cum să le alegi și să le consumi?

Beneficiile Fabuloase ale Sucului de Aronia. Un Drum Spre Bunăstare

Sunteți un gânditor excesiv cronic? 7 sfaturi pentru a nu o lua razna!

Organul considerat inutil până acum- dar care ne poate feri de Cancer.

De ce traiesc femeile mai mult?

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu

Cum poate Angel Escudero să vindece cu gândirea?

De ce nu pot dormi noaptea? Milioane de Romani cauta raspunsul la aceasta intrebare.

Legătura dintre consumul de cafea şi migrene.

Simptome reumatice la copii – o realitate de care părinții trebuie să fie conștienți