Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați

Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați

În spatele unei răgușeli persistente pot exista mai multe probleme de sănătate.
Pentru unele probleme, o examinare generală a urechii, nasului și gâtului nu este suficientă pentru a investiga cauza; este nevoie de o examinare foniatrică specifică pentru a identifica cauza. Foniatria este un domeniu specializat al medicinei otorinolaringologice care se ocupă de tulburările de producere a sunetelor, de vorbire și, în unele cazuri, de auz.

Foniatria – cunoștințe dincolo de ORL

foniatria
Care este motivul pentru care răgușeala nu dispare? Cum să aflați 4

Un foniatru este, de asemenea, specialist ORL, astfel că el sau ea investighează și tratează și afecțiunile generale ale urechii, nasului și gâtului. Acest lucru înseamnă că puteți veni la el cu dureri de ureche, dureri de gât și sinuzită, de exemplu. Cu toate acestea, pe lângă ORL, un foniatru are cunoștințe mai aprofundate despre tulburările vocale, despre cum funcționează corzile vocale și cum să prevină, să diagnosticheze și să trateze problemele cu organele vocale.

banner

Foniatrul lucrează în strânsă colaborare cu alte specialități medicale (neurologie, psihiatrie, pediatrie, chirurgie orală) și cu mai multe specialități nemedicale (lingvistică, fonetică, logopedie, acustică).

Iată care sunt tipurile de probleme pentru care ar trebui să consultați un foniatru

Un examen foniatric este recomandat ori de câte ori există o problemă cu vocea dumneavoastră. Cea mai frecventă dintre acestea este răgușeala, mai ales dacă este prezentă de mult timp și dacă investigațiile anterioare nu au reușit să găsească cauza.
O problemă de formare a vocii poate fi cauzată de dezactivarea prelungită, de exemplu, sau de o voce prea înaltă sau prea joasă. Acest lucru poate fi, de asemenea, un indiciu că nu ne folosim vocea în mod corespunzător, nu conform caracteristicilor anatomice ale organului care produce sunetul, ceea ce poate duce la oboseală vocală, răgușeală frecventă și dureri de gât. Aceasta este o problemă reală dacă aveți un loc de muncă care implică multă vorbire. Prin urmare, primul pas pentru a obține o voce ideală este întotdeauna un examen foniatric pentru a identifica orice anomalie anatomică care ar putea fi cauza problemei”, explică specialistul. Pacienții pot învăța apoi să își formeze corect vocea în cadrul ședințelor de logopedie.

Problemele tiroidiene sunt frecvente, iar tratamentul necesită adesea o intervenție chirurgicală. Operația la tiroidă – dar și alte operații la nivelul gâtului – poate afecta nervul care mișcă corzile vocale și se poate dezvolta paralizia corzilor vocale. De asemenea, merită să consultați un foniatru pentru o intervenție chirurgicală la nivelul gâtului, deoarece terapia vocală și exercițiile adecvate de control al respirației pot contribui în mare măsură la îmbunătățirea sunetului vorbirii.

În cazul în care cauza sforăitului este slăbiciunea anumitor mușchi din gât, exercițiile de vorbire pot ajuta la întărirea tonusului muscular slab și, astfel, pot ajuta la tratarea sforăitului. În urma unei evaluări fonatrice, un program de exerciții personalizat va fi conceput de un specialist în logopedie.

Bășicile în gât sunt o problemă foarte frecventă. Dacă simțiți o umflătură în gât care nu este dureroasă, se justifică un examen foniatric, care poate include un examen stroboscopic pentru a verifica mișcarea corzilor vocale, dar specialistul poate detecta și cauze subiacente, cum ar fi o posibilă faringită, amigdalită, sinuzită cronică, sfincterul faringian posterior, reflux sau chiar mușchii gâtului încordați din cauza unei tehnici de vorbire incorecte sau a stresului. Folosirea și relaxarea corectă a mușchilor gâtului și a corzilor vocale pot fi învățate prin intermediul logopediei și al terapiei vocale și pot fi, de asemenea, o modalitate eficientă de a ajuta la prevenirea apariției durerilor în gât.

Nici simptomele nu trebuie ignorate, deoarece dificultățile la înghițire și senzația de noduli pot fi, de asemenea, un semn al unei tumori.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De ce întârzie menstruația? Iată cele 3 posibile motive

De ce traiesc femeile mai mult?

Ce Este Taurina si de unde provine? Ce beneficii are?