Suplimentele lipozomale sunt suplimente alimentare produse printr-o tehnologie inovativa ce asigura o absorbtie crescuta, de peste 90%, a nutrientilor in organismul uman. Insa cum sunt ele create si cum functioneaza pentru a ne imbunatati sanatatea? In acest ghid, furnizam informatii vitale despre procesul de creare al acestor suplimente lipozomale, explicand, pe deplin, ce sunt lipozomii si motivul pentru care sunt recomandate in detrimentul suplimentelor traditionale.
Suplimentele lipozomale sunt suplimente alimentare produse printr-o tehnologie inovativa ce asigura o absorbtie crescuta, de peste 90%, a nutrientilor in organismul uman. Insa cum sunt ele create si cum functioneaza pentru a ne imbunatati sanatatea?
In acest ghid, furnizam informatii vitale despre procesul de creare al acestor suplimente lipozomale, explicand, pe deplin, ce sunt lipozomii si motivul pentru care sunt recomandate in detrimentul suplimentelor traditionale.
Ce sunt lipozomii?
Lipozomii sunt inima tehnologiei de incapsulare lipozomala (LET – Liposomal Encapsulation Technology). Ce este LET? Tehnologia de incapsulare lipozomala consta in particule microscopice de grasimi sanatoase formate din fosfolipide, impreuna cu vitamine si minerale solubile in apa.
Fosfolipidele oglindesc membranele din jurul fiecarei celule din corpul nostru. Membranele celulare sunt cele care permit sau inhiba absorbtia unui nutrient sau compus.
Lipozomii sunt particule de grasime microscopice care alcatuiesc o membrana formata din molecule de fosfolipide. Lipozomul este gol pe dinauntru si incapsulat de un strat dublu fosfolipidic, care il face transportator eficient de medicamente si substante nutrivite direct in fluxul sangvin si celule.
Molecula fosfolipidica are un cap hidrofil (iubitor de apa) si o coada hidrofoba (tematoare de apa).
Aceasta structura unica transforma molecula intr-o structura goala pe dinauntru atunci cand este scufundata in apa sau intr-o solutie apoasa. Astfel, daca o vitamina sau substanta nutritiva este amestecata cu fosfolipide, lipozomul ar suspenda vitamina si ar sigila-o in interiorul lui.
Lipozomii previn distrugerea nutrientilor de catre sucurile digestive din intestin, iar molecula ajunge in intestine, unde intra in sange.
Datorita lipozomilor care au o structura similara cu membrana celulara, suplimentele sunt usor de absorbit, iar nutrientii pe care ii contin sunt eliberati in celula. Suplimentele lipozomale au o biodisponibilitate si o rata de absorbtie mai mare.
Ce este biodisponibilitatea suplimentelor?
Biodisponibilitatea reprezinta proportia si viteza cu care substanta activa – medicamentul, nutrientul sau un alt compus – este absorbita si devine apoi disponibila la locul sau de actiune in organism, dupa administrare.
In general, biodisponibilitatea depinde de factori precum:
- Modul de admistrare: In unele cazuri, capsulele pot fi mai eficiente decat tabletele. Sau suplimentele luate sublingual (sub limba) pot fi mai eficiente decat capsulele. De exemplu, pulberea sublinguala intra in sange in cateva secunde.
- Starea de sanatate si varsta: Persoanele cu varsta de 60 de ani si peste pot avea probleme in absorbtia nutrientilor precum vitamina B12 si magneziu.
- Ritmul circadian: Unele suplimente trebuie luate la un anumit moment al zilei pentru o absorbtie maxima.
- Sanatatea gastrointestinala: Afectiuni precum boala Crohn si sindromul intestinului iritabil afecteaza absorbtia nutrientilor de catre organism.
- Prezenta altor nutrienti: grasimile din alimente precum avocado pot imbunatati absorbtia carotenoizilor, in timp ce suplimentele de calciu ingreuneaza absorbtia fierului.
Suplimente Lipozomale vs. Suplimente Orale Traditionale
Suplimentele obisnuite nu au protectia necesara impotriva enzimelor digestive si a sucurilor prezente in cavitatea bucala pana in intestine (unde sunt absorbite in sange). Aceasta inseamna ca celulele noastre nu primesc doza necesara.
De exemplu, la administrarea vitaminei C in forma traditionala, doar o mica parte din acest nutrient va fi absorbit in intestin, restul fiind eliminat. Insa, cu tehnologia lipozomala, vitamina C este inconjurata de lipozomii care o protejeaza de descompunere si ii asigura transportul direct in celule.
Suplimente lipozomale – Beneficii
Dupa cum putem observa, alegerea suplimentelor lipozomale are multe beneficii:
- Biodisponibilitate si absorbtie imbunatatite a nutrientilor catre celulele tinta.
- Sunt non-invazive. Elimina disconfortul legat de injectii.
- Cresc livrarea intracelulara.
- Sunt rentabile. Lipozomii ofera efect pentru o doza mai mica in comparatie cu metodele traditionale.
- Reprezinta o alternativa pentru cei care nu suporta capsulele sau tabletele.
- Pot furniza atat compusi hidrofili (solubili in apa), cat si hidrofobi (solubili in grasimi).
- Au mai putine efecte secundare asociate cu suplimentele orale obisnuite.
De altfel, acestea sunt si motivele pentru care Drogheria Vara (drogheriavara.ro) a decis sa adauge suplimente lipozomale la gama sa de produse care cresc longevitatea – suplimente lipozomale cu absorbtie de peste 90% sub forma de pulbere ingerata direct sau diluata in apa, capsule sau lichid – prin intermediul carora substantele active ajung direct si usor in celula unde este nevoie de ele.


Urmărește-ne și pe Google News