Vești devastatoare pentru cei vaccinați de Pfizer: încă un efect secundar dezvăluit

Vești devastatoare pentru cei vaccinați de Pfizer: încă un efect secundar dezvăluit

Un studiu multicentric recent a analizat incidența reacțiilor adverse la vaccinul Pfizer între persoanele cu și fără diabet. Studiul a scos la iveală un rezultat surprinzător, întrucât a arătat că anumite simptome erau mai frecvente la pacienții diabetici.

Studiul, care a implicat 750 de participanți, a analizat frecvența efectelor secundare între diabetici și non-diabetici care au primit ambele doze de vaccin Pfizer.

Dintre participanți, 289 (77,1%) bărbați și 86 (22,9%) femei erau diabetici. După prima doză, cea mai frecventă reacție adversă a fost senzația de arsură și inflamația minoră la locul de injectare, care a fost de 66,9% la diabetici și de 67,7% la non-diabetici. După a doua doză, 64,0% dintre diabetici și 51,7% dintre non-diabetici au raportat dureri musculare, o diferență semnificativă din punct de vedere statistic.

Studiul a constatat că subiecții cu diabet zaharat au prezentat efecte secundare locale și generale mai des decât cei fără această boală. Printre acestea s-au numărat senzații de arsură, erupții cutanate, dureri musculare și febră, deși cele mai multe dintre acestea au fost minore și temporare.

Rezultatele studiului contrastează cu unele studii anterioare care au raportat efecte secundare mai intense după prima doză și contrazic studiile care sugerează că persoanele cu diabet sunt mai puțin predispuse la efecte secundare grave ale vaccinului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xtreme Style: deblocarea potențialului Puma RS-X

O boală infecțioasă de mult timp nemaiîntâlnită face din nou ravagii și nu știm de ce

Cat de toxic poate fi carnea la gratar? Afla raspunsul!

Obiceiurile tale determină cât de mult și cum trăiești

Ce mă face să mă simt obosit, total epuizat? Medicul răspunde

Tusea recurentă: 5 remedii de casă dovedite

Mulțumesc, eu nu fumez! Așa m-am lăsat de țigară.

De ce traiesc femeile mai mult?

Orezul – Un aliment versatil cu multiple beneficii pentru sănătate

Ce rochii de seară să alegi pentru ocaziile festive din timpul iernii?

Ce este ADHD? Cauze, simptome și metode de tratament.

Un bărbat cu boala Parkinson merge din nou datorită unui implant în coloana vertebrală