Ați primit vaccinul Pfizer Atenție la acest lucru Rezultatele unui nou studiu

Ați primit vaccinul Pfizer? Atenție la acest lucru: Rezultatele unui nou studiu

Dacă te-ai vaccinat cu Pfizer, s-ar putea să te intereseze un studiu recent care a testat efectele unei jumătăți de doză de rapel. Cercetătorii din Mongolia au descoperit că această variantă este la fel de bună ca o doză întreagă și are mai puține reacții adverse.

Studiul a fost publicat în prestigioasa revistă The Lancet. În cadrul experimentului, care a avut loc în 2022, unor persoane care primiseră deja două doze de vaccin Pfizer li s-a administrat o a treia doză. Dar nu toți au primit aceeași cantitate: un grup ales la întâmplare a primit doar jumătate de doză. Scopul a fost să se observe cum răspunde sistemul imunitar.

Rezultatele au fost surprinzătoare: cei care au primit doar jumătate de doză au avut mai puține efecte secundare, cum ar fi dureri de cap, greață sau dureri musculare. În plus, nivelul de anticorpi a fost similar cu cel al celor care au primit doza completă: 84,7 la sută, respectiv 86,6 la sută.

Participanții la studiu au fost urmăriți timp de aproximativ un an, dar datele detaliate au fost făcute publice abia acum. La studiu au participat 601 persoane.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Hernia de Disc: Ce este și Cum se tratează

La ce să renunți ca să slăbești: sfaturi pentru un stil de viață sănătos și o siluetă de invidiat

Deficitul de magneziu – se ascunde in spatele mai multor probleme decat crezi!

Obsesia oamenilor pentru fast food – de ce suntem atrași de acest tip de mâncare și care sunt consecințele consumului regulat

Una dintre curele pentru cancer ascunsă de public încă din 1923! Alcalinizarea corpului!

OMS ne trage de urechi: vaccinați-vă, că virusul nu se lasă!

Kinetoterapia: Pașii spre o viață activă și sănătoasă

5 întrebări pe care să ți le pui dacă vrei să devii un partener mai bun

ASCULTAREA ACESTUI CÂNTEC POATE REDUCE ANXIETATEA CU DOUĂ TREIMI: CERCETĂTORII CREIERULUI AU DOVEDIT-O

A ieșit la iveală ceva foarte neplăcut despre băuturile zaharoase

Există o modalitate simplă de a-ți verifica mâinile pentru a vedea dacă bei suficientă apă,

Simptome reumatice la copii – o realitate de care părinții trebuie să fie conștienți