Uzinexport a deschis Galeria de Arta

Uzinexport a deschis Galeria de Arta, în foaierul On Top of Bucharest de la etajul VII al sediului său elegant pe Bdul. Iancu de Hunedoara, nr. 8, prezentându-i iubitorilor de artă lucrările a doi artiști plastici apartinând generațiilor diferite. Dragos Vitelaru și ceramistul Daniel Les au fost aceia.

„Albastru de Vitelaru” – în 1981, când expunea la Galeria Tribuna din Cluj-Napoca, Dragos Vitelaru îi impresiona pe cunoscatorii artelor cu monștri marini pe un fond gri. Creativitatea lui coloristică și compozițională i-au adus succes printre cumpărători. Culorile au devenit treptat mai vii, transformându-se într-un peisaj profund de albastru, mai mediteranean, ca urmare a călătoriilor sale în Grecia. Acesta s-a născut pe 12 august 1951 și a absolvit Academia de Artă „Nicolae Grigorescu” în 1978 și a expus aproape în fiecare an, din 1980, în expoziții de grup sau personale, în Europa, în special în Olanda, Franța, Luxemburg, Grecia și Germania. După cum spune Paul Ioan: „Într-o expoziție Vitelaru este întotdeauna o clipă de încântare”.

Daniel Les, născut în 1972 la Baia Mare, a absolvit Academia de Artă de acolo. Pasiunea lui față de lut și grupurile statuare s-a manifestat când avea 13 ani, expunând într-o expoziție de grup în Anglia. Expozițiile lui personale au început să iasă la iveală după 1990, cum ar fi la Muzeul de Etnografie din Cluj, Iași, Oradea, București, New York și Italia. Acest tânăr ceramist a câștigat premii la Târgurile de artă din Târgu Mures, Cluj, Iași, Sibiu și la Festivalul de Artă organizat de Ambasada SUA la hotelul Sofitel.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre perle negre si un mic secret al perlelor negre.

TVR2 Intră pe Satelit și Propulsează Al Doilea Canal Public pe Locul Secund în Țară

Cum să transformi internetul într-o groapă de gunoi cu ajutorul traducerilor automate

Care sunt simptomele, cauzele și riscurile asociate gripei porcine?

In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Balta de la Chilca adica Balta fertilitatii

Cum să prepari ciuperci umplute delicioase acasă. O reteta simpla si gustoasa.

Vrei să vezi cum e să cazi din spațiu? O firmă de explorare spațială a filmat totul

O planetă mai mare ca Pământul, dar poate locuibilă, găsită la o aruncătură de băț

Netflix te lasă să te joci GTA gratis pe telefon. Ia-ți acum cele trei jocuri de legendă!

Care Sunt Efectele Mușcăturii de Păianjen Văduva Neagră?

O altă greșeală la Boeing: Găuri găurite în locuri nepotrivite.

Noua Lancia Ypsilon a venit după 13 ani de somn, dar ne-a trezit cu o surpriză plăcută