Avioanele comerciale au depășit viteza sunetului din cauza vântului puternic

Avioanele comerciale au depășit viteza sunetului din cauza vântului puternic

IGN ne spune că mai multe avioane comerciale au zburat cu viteze supersonice din cauza unor vânturi foarte puternice din zona Mid-Atlantic. Acest lucru s-a întâmplat pe 17-18 februarie, când mai multe zboruri au atins viteze incredibile. Cel mai rapid a fost un avion care a plecat din Philadelphia, SUA, și a ajuns în Doha, Qatar.

Avionul a ajuns să zboare cu aproape 1.350 de kilometri pe oră.

E o viteză uimitoare, dar nu e singura.

În același weekend, alte avioane au zburat și ele cu viteze foarte mari. Unul a plecat de la Aeroportul Internațional Washington Dulles și a ajuns la Aeroportul Internațional Heathrow din Londra cu 45 de minute mai repede decât trebuia. Avionul a zburat cu peste 1.290 de kilometri pe oră. Altul a plecat de la New York și a ajuns la Lisabona, Portugalia, zburând cu peste 1.343 de kilometri pe oră.

Viteza sunetului în aer este de cam 1.235 de kilometri pe oră – dar poate să varieze în funcție de mai mulți factori. Asta înseamnă că toate cele trei avioane au zburat mai repede decât sunetul.

Asta nu se întâmplă prea des cu avioanele comerciale. Concorde, care a fost lansat în anii 1970 și retras în 2003, putea să facă asta, și are recordul de viteză pentru avioane comerciale, dar acum nu mai există – încă – avioane așa de rapide.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Care sunt cele 5 simțuri și cum ne influențează viața?

Ghiveci De Legume

Leslie Kean și fenomenele OZN

Pericolul muscaturii de capusa: concluzii și prevenire

Rețetă delicioasă de cartofi cu piept de pui și cașcaval

Tort Dobos – Rețetă delicioasă pentru un desert savuros

Budinca de casa cu paste, smantana si sirop de artar

OZN filmat pe cerul Braziliei

Beneficiile şi riscurile recongelării alimentelor

Europa Trasează Linii Roșii în Lumea Inteligenței Artificiale.

Ce este gripa aviara? – Explicatia a numeroaselor amenintari

Teoria Pământului gol pe dinauntru