Renault 5 E-Tech, mașina electrică inspirată de un clasic, va fi lansată în 2024

Renault 5 E-Tech, mașina electrică inspirată de un clasic, va fi lansată în 2024

Renault se adaptează la tendințele actuale și pregătește o nouă mașină electrică, inspirată de modelul său istoric Renault 5. Producătorul francez a început să fabrice mașini electrice în 2012, când a lansat Zoe EV, dar nu este străin de acest domeniu, având o experiență de aproape 90 de ani. În 1937, Renault a creat primul său model electric, Celtaquatre, care a fost folosit ca taxi în Paris.

Zoe EV a fost un succes pe piața mașinilor electrice, dar acum este timpul pentru o nouă generație. Renault a anunțat anul trecut că vrea să relanseze seria Renault 5, cu un design modern și o propulsie electrică. Noul model va fi disponibil la vânzare la sfârșitul lunii februarie 2024, după ce va fi prezentat la Salonul Auto de la Geneva. Renault a dezvăluit deja primele imagini și detalii despre noul său produs.

Renault 5 e-tech va avea două porturi de încărcare, situate pe aripile laterale. Mașina va folosi platforma lui Clio, care a fost adaptată pentru propulsia electrică. Pentru a reduce costurile, 70% din piesele mașinii vor fi fabricate de Renault. Platforma, numită inițial CMF-B EV, a fost redenumită AmpR Small. Un aspect interesant este că noul model electric va avea o suspensie spate multi-link, de obicei rezervată pentru mașinile mai scumpe și performante.

2024 renault 5 e tech

Renault 5 e-tech va fi oferit cu o baterie de 52 kWh, care va asigura o autonomie de aproximativ 400 km. Va exista și o variantă mai accesibilă, cu o baterie de 40 kWh. Ambele baterii vor fi mai eficiente decât cea folosită la Zoe. Mașina va fi destul de compactă, având o lungime de doar 3,92 metri.

Renault 5 e-tech 2024 va avea un preț de pornire de aproximativ 25.000 de euro . Mașina se dorește a fi o alternativă atractivă și accesibilă pe piața mașinilor electrice, combinând nostalgia cu tehnologia modernă.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Cum comunică câinele tău cu tine? Sfaturi utile si practici.

Oamenii sunt surprinși când află semnificația numelui WD-40.

Limbile vorbite în Belgia: Ce limbă se vorbește în Belgia? O analiză a diversității lingvistice

Cum am trăi dacă o explozie solară ar duce la întreruperea permanentă a energiei electrice? Cum ar arăta viața fără curent?

Care sunt cele mai bogate 4 zodii. Află dacă te numeri printre acestea.

Un cercetător rus de rachete se sinucide, racheta sa i-a ucis bunica!

Spectacol cosmic: o navă spațială rusească se topește în aer sub privirile astronauților

Ce este Spațiul Schengen si cum functioneaza? Ce înseamnă aderarea la acesta?

PAMFIL SEICARU, pamfletarul

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

 NASA a spart gheața: a deschis containerul cu eșantionul de pe asteroid