YouTube și TikTok, drogurile preferate ale adolescenților americani

YouTube și TikTok, drogurile preferate ale adolescenților Americani.

Dacă vă întrebați ce fac copiii din SUA când nu sunt la școală, răspunsul este simplu: se uită la YouTube și TikTok. Da, ați auzit bine, aproape 20% dintre ei sunt atât de praf de dependenți de aceste platforme, încât nu mai au timp de nimic altceva. Asta arată o cercetare recentă, care confirmă că modelul de utilizare a rețelelor sociale în rândul tinerilor este la fel de dezastruos ca și anul trecut.

Adolescenții americani sunt captivi în lumea virtuală, unde se hrănesc cu tot felul de videoclipuri, de la cele educative la cele stupide. Grupa de vârstă 13-17 ani este cea mai expusă la acest fenomen, consumând cel mai mult conținut pe YouTube și TikTok, două platforme care le oferă divertisment ieftin și rapid. Potrivit unui studiu al Pew Research Center, o parte semnificativă dintre ei stau lipiți de ecrane aproape tot timpul, fără să mai știe de realitate.

YouTube este regele absolut al platformelor, cu 93% dintre adolescenții chestionați spunând că îl folosesc regulat. Dintre aceștia, 16% au recunoscut că sunt “practic tot timpul” pe YouTube, ceea ce înseamnă că gigantul Google își menține dominația în rândul generațiilor tinere.

După YouTube, TikTok este pe locul doi în topul preferințelor, cu 63% dintre adolescenți declarând că îl folosesc frecvent, urmat de Snapchat și Instagram cu 60% și, respectiv, 59%. 17% dintre cei care se dau în vânt după TikTok au spus că se uită la videoclipuri pe platformă aproape tot timpul.

Platformele de partajare de videoclipuri și cele de socializare de ultimă oră par să fie din ce în ce mai în conflict cu serviciul tradițional al Meta, Facebook, care este folosit regulat de doar o treime dintre adolescenți, față de 71% acum câțiva ani. Între timp, popularitatea Instagram este cam pe loc sau în scădere față de anul trecut, arată sondajul.

PlatformăProcentaj
YouTube93%
TikTok63%
Snapchat60%
Instagram59%
Facebook33%

În concluzie, popularitatea platformelor de socializare în rândul adolescenților din SUA nu s-a schimbat prea mult în ultimii ani și nu a fost afectată de scandalul Twitter/X sau de amenințarea TikTok, controlat de chinezi în alte țări.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Spațiul Schengen si cum functioneaza? Ce înseamnă aderarea la acesta?

Aitana Lopez, modelul de fitness care nu există, dar face bani grei pe Instagram

Maestrii tambururilor de bronz

O stea explodată, surprinsă de telescopul spațial James Webb

Tema „Cheia”

Planeta Norilor. Cum se formează norii

Cum să rezolvi problemele de motivație când joci poker?

Analize apă de suprafață și analize de aer – necesare la deschiderea unei afaceri

Google rămâne regele internetului

FjordPhantom: Un nou virus, mai periculos decât oricând, atacă telefoanele mobile si vizează doar conturile bancare.

Femeia din România care îşi aminteşte vieţile anterioare: Un detaliu i-a ocat pe oamenii de ştiinţă

Psihometrie si spirite inferioare