Când ar trebui să se uite copilul dumneavoastră la televizor în vacanta? - Sfaturi pentru părinții conștienți

Când ar trebui să se uite copilul dumneavoastră la televizor în vacanta? – Sfaturi pentru părinții conștienți

Potrivit unui sondaj național, privitul la televizor este încă cea mai populară activitate de petrecere a timpului liber în rândul romanilor – aproape fiecare gospodărie din Romania se uită la televizor. Așadar, nu este de mirare că în timpul vacanței de vară copiii sunt mai predispuși să petreacă mai mult timp în fața ecranului, însă, în calitate de părinți, merită să fim conștienți de regulile de consum de conținut online și, în funcție de vârsta copiilor, să le supraveghem și să le discutăm împreună.

Această schimbare a obiceiurilor tradiționale de vizionare a programelor TV înseamnă, de asemenea, că tinerii nu se mai uită neapărat acasă, în mod liniar, în fața televizorului: BellResearch a constatat că majoritatea tinerilor sub 19 ani urmăresc emisiuni TV în direct sau înregistrate pe internet. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că, în calitate de părinți, avem mai puține informații despre cât timp petrec copiii noștri uitându-se la televizor, motiv pentru care merită să fim conștienți de cantitatea de conținut pe care aceștia o consumă.

Care este timpul ideal petrecut în fața ecranului?

Veșnica întrebare este cât de mult timp petrecut la televizor este ideal pentru copii. Vara este și despre relaxare, iar privitul la televizor este o modalitate de relaxare și de reîncărcare, dar, în același timp, este esențial ca copiii să petreacă timp fiind activi și variați, ieșind în aer liber atunci când pot, făcând sport și o varietate de jocuri.

Este o regulă bună să ne asigurăm că pentru fiecare oră petrecută în fața unui ecran, cel puțin aceeași cantitate de timp sau, în mod ideal, de două ori mai mult, este petrecută în alte activități, cum ar fi cititul, jocurile de societate sau activitățile în aer liber. Acest lucru nu este bun doar pentru bunăstarea fizică a copiilor, ci ajută și la conștientizarea limitelor utilizării dispozitivelor digitale.

Noi stabilim limitele

Nu merită să discutați cu copiii dvs. doar despre cât timp pot petrece la televizor, ci și când. În prezent, este un mare avantaj faptul că nu trebuie neapărat să vă adaptați la televiziunea în direct. Unele servicii de televiziune vă permit să urmăriți înapoi timp de până la 7 zile și să înregistrați multe canale timp de până la 30 de zile, astfel încât, de exemplu, dacă povestea preferată a copilului dvs. este difuzată după-amiaza, o poate urmări mai târziu, fără a fi nevoit să își întrerupă meciurile de fotbal sau jocurile.

Conștientizare în loc de scrolling

Ceea ce înainte era răsfoirea între canalele liniare este acum scroll-ul pe platformele digitale – este ușor să petreci mult timp navigând printr-o selecție uriașă de conținut. În cazul copiilor, acest lucru este și mai important de evitat, deoarece aceștia se uită constant la ecran fără să urmărească niciun conținut real. Poate fi de ajutor să planificați în avans ce să urmăriți la televizor și să salvați filmele și serialele pe care doriți să le vizionați.

Un singur ecran pe rând

Merită, de asemenea, să acordați atenție utilizării mai multor ecrane: ca adulți, este ușor să cădeți în capcana de a apăsa telefonul mobil în timp ce vă uitați la televizor, astfel încât să nu vă puteți concentra asupra unei singure activități. Dacă ne uităm la televizor, ar trebui să îi dedicăm timp dedicat, fără a căuta alte lucruri de făcut, pentru a da un exemplu copiilor și pentru a le fi mai ușor să accepte regula conform căreia pot folosi un singur dispozitiv în același timp. Ca să nu mai vorbim de faptul că în acest fel putem fi mai atenți la reacțiile și întrebările lor în timp ce se uită la televizor.

Blocaj pentru copii

Chiar și cu cea mai mare grijă, copiii pot fi expuși la conținuturi televizate care nu sunt potrivite pentru grupa lor de vârstă. Dacă apare o astfel de situație, primul lucru pe care trebuie să-l facem este să vorbim cu ei despre ceea ce au văzut, cum i-a afectat și de ce credem că programul nu este pentru ei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fenomene stranii in zona Busteni-Sinaia

Ce înseamnă pașaport simplu electronic? Documente necesare și taxe

Un pilot cu casca Apple Vision Pro. Ce naiba?

Nu Dacia e cea care se sparge rău, doar că tu nu înțelegi stelele!

Noul model Dacia Duster 2024  intră în linie dreaptă pentru producție.

Reteta Crochete de peste

Teoria lui Stephen Hawking despre gaura neagra

Care sunt cele 5 simțuri și cum ne influențează viața?

Alarmă Climatică: Europa, Epicentrul Încălzirii Globale

OpenAI și autoritatea italiană pentru protecția datelor se luptă în continuare

Inteligența Artificială Generativă: Revoluția Continuă

Fenomenul Tunguska – Explicarea Unui Eveniment Fascinant