O stea explodată, surprinsă de telescopul spațial James Webb

O stea explodată, surprinsă de telescopul spațial James Webb

O imagine spectaculoasă a unei stele care a explodat cu sute de ani în urmă a fost captată de telescopul spațial James Webb. Fotografia nu este doar o frumusețe vizuală, ci și o sursă de informații științifice.

Cassiopeia A este o supernovă foarte cercetată de oamenii de știință, deoarece a fost distrusă în jurul anului 1680 și se află la o distanță de aproximativ 11.000 de ani lumină de Pământ. Recent, camera NIRCam cu infraroșu a lui Webb a examinat mai atent obiectul și a observat (sau, mai bine zis, nu a observat) ceva ce i-a uimit pe cercetători.

stea

În aprilie, instrumentul MIRI cu infraroșu mediu al lui Webb a analizat cea mai nouă supernovă din Calea Lactee și a detectat o structură verde interesantă, care nu a fost clară la momentul respectiv. O nouă fotografie a telescopului spațial crește curiozitatea, deoarece structura, numită Monstrul Verde, a dispărut din imagine, lăsând doar o urmă slabă.

Momentan, nu se știe exact ce este Monstrul Verde, dar acest caz demonstrează că și cea mai studiată supernovă are multe de dezvăluit oamenilor de știință.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opalul – piatra semipretioasa ce „aduna” toate culorile

Anunțul zilei: Vând acest rahat roșu al vărului meu.

Un copil cu o boală gravă a supraviețuit datorită unei mașini electrice, iată cum!

Care este serialul care a spart recordurile pe torrente în 2023?

Pamantul, iubirea noastră!

Racheta SpaceX Starship atinge spațiul cosmic pentru prima oară

O invenție Suedeză revoluționează energia eoliană: Turnul din lemn

Sindromul Stockholm

Exista o baza secreta OZN in Lacul Vidraru?

Studiu! Paradoxurile saraciei

Brioșe delicioase cu mure – rețeta simplă și rapidă

Băuturile alcoolice celebre – Sus paharu, jos masca