balta-chilca

In Peru exista un loc miraculos, unic in lume: Balta de la Chilca adica Balta fertilitatii

Aceasta balta se afla in partea de sud-est a Peruului, in regiunea Puno, la o altitudine de 3.800 de metri. Balta este un lac salin, cu o suprafata de aproximativ 1.000 de hectare, care se intinde pe o distanta de aproximativ 10 kilometri.

Oferta Emag

Aceasta balta este una dintre cele mai importante zone de conservare din Peru, fiind un habitat natural pentru mai multe specii de pasari, pesti si mamifere. De asemenea, este un loc important pentru cultura locala, fiind folosit de mii de ani pentru a furniza hrana si alte resurse pentru comunitatile din zona.

Balta de la Chilca este un loc minunat, cu o priveliste spectaculoasa si o biodiversitate unica. Acesta este un loc ideal pentru cei care doresc sa exploreze natura si sa se bucure de frumusetea si linistea locului.

In primul rand, balta ofera oportunitati excelente de observare a pasarilor. Exista mai multe specii de pasari care traiesc in zona, inclusiv flamingo, pelicani, gaste si egrete. Aceste pasari sunt foarte frumoase si pot fi vazute in zbor sau in timp ce se hranesc in balta.

balta chilca

De asemenea, balta ofera oportunitati excelente de pescuit. Exista mai multe specii de pesti care traiesc in balta, inclusiv somn, caras, crap si stiuca. Acestia sunt foarte gustosi si pot fi prinsi cu usurinta.

In plus, balta ofera oportunitati excelente de plimbare si relaxare. Exista mai multe trasee de plimbare in jurul baltii, care ofera o priveliste spectaculoasa si oportunitati excelente de a vedea natura.

Astăzi, localnicii se referă la corpul circular de apă, de aproximativ 800 de picioare (250 de metri) în diametru, ca „Twin Makers”. Acest lucru se datorează faptului că dacă o femeie cu probleme de reproducere face baie aici sau unge cu ulei pe marginea mlaștinii, inevitabil se vor naște gemeni. .
Fascinați de aceste „miracole”, oamenii de știință americani au investigat apa și noroiul acestui iaz în 1960 și nu au găsit anomalii în compoziția acestuia. „Tratamentul minunat care s-a efectuat aici se datorează doar autosugestiei în aceste circumstanțe!”, a spus José Ramón Estacar de la Spitalul Dr. Lima. 

In concluzie, balta de la Chilca este un loc minunat si unic in lume. Acesta ofera oportunitati excelente de observare a pasarilor, pescuit si plimbare. Acesta este un loc ideal pentru cei care doresc sa exploreze natura si sa se bucure de frumusetea si linistea locului.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Femeia din România care îşi aminteşte vieţile anterioare: Un detaliu i-a ocat pe oamenii de ştiinţă

Misterul firului de păianjen

Reteta Simpla – Cum sa gatesti un piept de pui cu smantana delicios