Ce a gustat T-rex înainte să moară? Oamenii de știință au răspunsul!

Ce a gustat T-rex înainte să moară? Oamenii de știință au răspunsul!

Ai crede că un dinozaur atât de mare și de fioros ca T-rex ar fi avut o dietă variată și delicioasă, dar se pare că nu era așa de pretențios. Oamenii de știință au reușit să afle ce a mâncat T-rex în ultima sa masă, și nu este nimic spectaculos: doar niște pui de dinozaur.

Da, ai auzit bine. T-rex a fost un canibal care a devorat doi pui de dinozaur din aceeași specie ca el. Cum știm asta? Ei bine, oamenii de știință au găsit fosilele stomacului lui T-rex, care conțineau oasele picioarelor celor doi pui. Acesta este un caz rar și unic, pentru că de obicei nu găsim fosile ale organelor interne ale dinozaurilor.

This image has an empty alt attribute; its file name is stomacul-dinosaurului.webp

Studiul, publicat în revista Science Advances, ne spune că cei doi pui de dinozaur erau din specia Citipes elegans și aveau mai puțin de un an când au fost mâncați. Această specie a trăit acum 76,9-75,8 milioane de ani, în Alberta și în America de Nord. Scheletul lui T-rex, care era și el un tânăr, a fost descoperit în 2009 în Dinosaur Provincial Park din Alberta și a fost studiat cu atenție.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cometa Halley se îndreaptă spre Pământ.

Clătite sărate – rețetă delicioasă

Cum să bei suc fără să te împrumuți la bancă!

Incidentul cu OZN-uri la Baza Militară din Brazilia: Analiză și Perspective

Nu Dacia e cea care se sparge rău, doar că tu nu înțelegi stelele!

Cum se protejeaza obiectele de metal impotriva ruginii?

Un lucru misterios se întâmplă cu Luna, ce schimbă multe lucruri

Ce înseamnă pașaport simplu electronic? Documente necesare și taxe

Cum o baterie inovatoare din Suedia ar putea scăpa Europa de dependența de China.

Nu-ți pune parola asta! O listă cu cele mai uzuale și vulnerabile parole de pe internet!

Ce înseamna locuinta conventionala? Află răspunsul.

Un pilot cu casca Apple Vision Pro. Ce naiba?