Cine plătește nota dacă mașina ta fără șofer face accident?

Cine plătește nota dacă mașina ta fără șofer face accident?

Ai vrea să te plimbi cu o mașină care se conduce singură? Ei bine, s-ar putea să ai ocazia în câțiva ani, dacă ești prin Marea Britanie. Așa spune Mark Harper, șeful Transporturilor de acolo, care a vorbit cu Reuters.

Harper a zis că acum nu ai voie să conduci o astfel de mașină pe drumurile lor, dar nici nu e cazul, pentru că nici măcar nu există încă. Producătorii auto încă se chinuie să ajungă la nivelul 4 sau 5 de autoconducere, care înseamnă că mașina face totul singură.

Dar britanicii se pregătesc deja de viitor și au un proiect de lege care să reglementeze cum se testează și se folosesc mașinile astea. Harper spune că legea ar trebui să fie gata până la sfârșitul lui 2024.

Și când o să fie gata? Păi, Harper zice că în 2026 o să vezi primele mașini care se conduc singure pe șosele, dar nu te aștepta să fie multe. O să fie doar câteva, ca să vadă cum se descurcă.

Dar ce se întâmplă dacă mașina ta fără șofer face vreo prostie și provoacă un accident? Cine e de vină? Tu sau producătorul? Ei bine, se pare că producătorul va fi cel care va trebui să plătească daunele. Experții spun că asta e bine, pentru că așa producătorii o să fie mai atenți și o să facă mașini mai sigure.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pericolul muscaturii de capusa: concluzii și prevenire

O planetă mai mare ca Pământul, dar poate locuibilă, găsită la o aruncătură de băț

Horoscop lunar-Martie: Taurii pot intra într-o situație puțin ciudată

Oamenii sunt surprinși când află semnificația numelui WD-40.

Dragostea, o heroina pentru creier!

Cara Brookins: Călătoria extraordinară a unei mame care a folosit tutoriale de pe YouTube pentru a-și construi casa de vis

Aurul divin: semnificatii si utilizari in societatile precolumbiene

Somonul – pestele alpinist

OZN filmat pe cerul Braziliei

Pamântul se rastoarna!

Eveniment cultural HAMLET-ul

O bacterie care mănâncă metan ar putea încetini încălzirea globală