Calculul privind ziua în care este cel mai probabil ca un asteroid să lovească Pământul

Calculul exact privind ziua în care este cel mai probabil ca un asteroid să lovească Pământul

Impactul său ar duce la o explozie de peste 20 de ori mai puternică decât cea mai puternică armă nucleară construită vreodată.

la-i CARDUL CU MILIOANE DE IDEI de la eMAG

Bennu, unul dintre cei mai periculoși asteroizi care vor lovi Pământul, se va afla în apropierea potențial periculoasă a planetei noastre cândva între 2175 și 2196. Noile date furnizate de sonda spațială OSIRIS-REx a NASA, care a studiat asteroidul și chiar i-a vizitat suprafața, au permis cercetătorilor să calculeze cu mai multă precizie evoluția în timp a orbitei lui Bennu și probabilitatea impactului. Potrivit acestuia

Pe 24 septembrie 2182, asteroidul cu un diametru de 500 de metri va avea cea mai mare probabilitate de a lovi Pământul, de 1 la 2700,
Acest lucru se datorează faptului că Bennu ar putea ajunge într-o regiune a spațiului din apropierea planetei noastre, numită gaura cheii gravitaționale, prin care gravitația Pământului i-ar putea modifica orbita pentru a provoca un impact. Doar pentru comparație, o rocă spațială cu o lățime de 9,7 kilometri a fost responsabilă pentru dispariția dinozaurilor.

Acest lucru nu pare mare lucru în comparație cu 1:2700, dar dacă s-ar produce, ar avea ca rezultat o explozie de peste 20 de ori mai puternică decât cea mai puternică armă nucleară construită vreodată (bomba Tsar), cu o explozie de 1200 de megatone, distrugând totul pe o rază de 960 de kilometri și lăsând un crater cu un diametru de aproximativ 9 kilometri.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este Spațiul Schengen si cum functioneaza? Ce înseamnă aderarea la acesta?

De unde vin OZN-urile? – O investigație exhaustivă

Cât de adâncă este oceanul? Câteva lucruri interesante pe care cel mai probabil nu știai.