Calculul privind ziua în care este cel mai probabil ca un asteroid să lovească Pământul

Calculul exact privind ziua în care este cel mai probabil ca un asteroid să lovească Pământul

Impactul său ar duce la o explozie de peste 20 de ori mai puternică decât cea mai puternică armă nucleară construită vreodată.

Bennu, unul dintre cei mai periculoși asteroizi care vor lovi Pământul, se va afla în apropierea potențial periculoasă a planetei noastre cândva între 2175 și 2196. Noile date furnizate de sonda spațială OSIRIS-REx a NASA, care a studiat asteroidul și chiar i-a vizitat suprafața, au permis cercetătorilor să calculeze cu mai multă precizie evoluția în timp a orbitei lui Bennu și probabilitatea impactului. Potrivit acestuia

Pe 24 septembrie 2182, asteroidul cu un diametru de 500 de metri va avea cea mai mare probabilitate de a lovi Pământul, de 1 la 2700,
Acest lucru se datorează faptului că Bennu ar putea ajunge într-o regiune a spațiului din apropierea planetei noastre, numită gaura cheii gravitaționale, prin care gravitația Pământului i-ar putea modifica orbita pentru a provoca un impact. Doar pentru comparație, o rocă spațială cu o lățime de 9,7 kilometri a fost responsabilă pentru dispariția dinozaurilor.

Acest lucru nu pare mare lucru în comparație cu 1:2700, dar dacă s-ar produce, ar avea ca rezultat o explozie de peste 20 de ori mai puternică decât cea mai puternică armă nucleară construită vreodată (bomba Tsar), cu o explozie de 1200 de megatone, distrugând totul pe o rază de 960 de kilometri și lăsând un crater cu un diametru de aproximativ 9 kilometri.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorând Fenomenele Stranii din Zona Pupezeni

Ce este Spațiul Schengen si cum functioneaza? Ce înseamnă aderarea la acesta?

Rețetă delicioasă de cartofi cu piept de pui și cașcaval

Petrolul este nesfârșit.

Luna dispare de pe cer 

15 Idei de cadouri de Crăciun pentru prieteni: Cum să-i surprinzi pe cei dragi

Lupii de la Cernobîl au o abilitate uimitoare după dezastrul nuclear

După un octombrie record de căldură, ar putea urma un nou an record de căldură

Apariția OZN-ului în august și septembrie 1968 în România

Mucegai in pamant de flori. 3 solutii sa scapati de el

OpenAI și autoritatea italiană pentru protecția datelor se luptă în continuare

Analize apă de suprafață și analize de aer – necesare la deschiderea unei afaceri