Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Toată lumea știe că trebuie să bei apă ca să trăiești(c-am 2L apa/zi), dar nu toată lumea știe că dacă bei prea multă apă, poți să mori. Asta i s-a întâmplat aproape lui Brooke Shields, actrița aia frumoasă care a jucat în „Albastru de leneș”. S-a prăbușit în fața unui restaurant din New York, cu puțin timp înainte să debuteze pe Broadway cu un show nou-nouț. A fost salvată de Bradley Cooper, care i-a ținut de urât până au venit salvatorii și au dus-o la terapie intensivă.

Oferta Emag

După ce au consultat-o bine, doctorii au zis că motivul pentru care s-a simțit rău a fost că a băut prea multă apă.

Da, ați auzit bine. Prea multă apă. Se numește intoxicație cu apă și se întâmplă când bei atât de mult lichid încât îți strici echilibrul de sodiu din organism. Sodiul e un element foarte important pentru funcționarea normală a corpului, și dacă scade prea mult în sânge(dacă nivelul de sodiu din sânge scade sub 135 mEq/L) se cheamă hiponatremie. Asta poate duce la convulsii, comă, leziuni cerebrale și chiar moarte.

Nu vreau să vă sperii, dar intoxicația cu apă nu e o glumă. Nu e ca și cum ai bea o sticlă de vin și ai avea o mahmureală a doua zi. E mult mai grav. Experții din America spun că nu trebuie să bem mai mult de 1,4 litri de apă pe oră, pentru că altfel ne diluăm sângele prea tare și scade nivelul de sodiu periculos de mult. Și nu contează dacă bei apă plată sau minerală, suc sau ceai. Orice lichid în exces poate fi fatal.

Brooke Shields, care are 58 de ani, a scăpat cu viață după ce a băut prea multă apă

brooke shileds

Hiponatremia e mai frecventă la bătrâni, dar poate fi un risc și pentru cei care fac sport și transpiră mult. De aceea, experții ne sfătuiesc să fim atenți la sănătatea noastră și să bem apă cu moderație. Nu vreau să zic că trebuie să ne deshidratăm, dar nici să ne umplem ca niște baloane. Cred că e vorba de bun-simț și echilibru.

Așa că data viitoare când vreți să vă hidratați bine, gândiți-vă la Brooke Shields și la ce i s-a întâmplat ei. Nu vreau să vedeți stele verzi sau să vedeți lumina albă la capul tunelului. Vreau să vedeți lumina roz și să vedeți viața frumoasă. Așa că beți apă cât trebuie, nu mai mult și nu mai puțin. Sper că v-am fost de folos cu acest articol și v-am făcut să zâmbiți puțin.

Voi ce părere aveți despre intoxicația cu apă? Ați avut vreodată probleme din cauza ei? Scrieți-mi în comentarii și hai să discutăm!

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acei mari regi și poreclele lor rușinoase 

Murături asortate în oțet (Mixed Pickles)

Acest site îți spune care a fost cel mai mare hit în ziua în care te-ai născut