Pentru a pregăti această ruladă delicioasă cu gem, veți avea nevoie de 100g de zahăr, 80g de făină, 4 ouă, sare, 4 pliculețe de zahăr vanilat, un borcan de gem și 20g de unt.
Începeți prin a freca gălbenușurile cu zahărul și sarea până obțineți o spumă. Adăugați făina, amestecând ușor pentru a evita formarea cocoloașelor. Bateți albușurile spumă și încorporați-le în aluat. Ungeți o tavă cu unt, turnați compoziția și introduceți la cuptor la foc potrivit.
După ce s-a copt, scoateți tava din cuptor și răsturnați rulada pe un servet umed sau presărat cu zahăr vanilat. Ungeți rulada cu gem și înfășurați-o cu ajutorul servetului. Lăsați rulada în servet timp de 10 minute, apoi scoateți servetul și lăsați rulada să se răcească.
Vă recomandăm să serviți această delicioasă ruladă cu gem la micul dejun sau la o cină ușoară însoțită de o ceașcă de ceai. Să vă fie de folos!
Urmărește-ne și pe Google News