Voyager 1 e stricat și NASA încearcă să-l repare de la o distanță nebună

Voyager 1 e stricat și NASA încearcă să-l repare de la o distanță nebună

Voyager 1 e o sondă spațială super tare, dar și ea are momentele ei proaste. Ultima oară când s-a întâmplat ceva nasol a fost acum un an și jumătate, când a trimis niște date ciudate pe Pământ. Se pare că unul dintre computerele ei a încurcat-o și a vrut să vorbească cu noi de la un alt computer care nu mai mergea.

Acum, are iar o problemă de comunicare: NASA zice că un alt computer, Flight Data System (FDS), nu se înțelege bine cu unitatea de telecomunicații (TMU) a sondei.

Așteptare de peste 45 de ore

Așa că Voyager 1 ne trimite același cod binar încontinuu, ca și cum ar fi blocat într-un loop – adică ne spune ceva, dar nu ce vrem noi să auzim, adică date științifice interesante sau informații despre cum se simte.

Norocul nostru e că sonda, care e acum la 24 de miliarde de kilometri de Pământ, încă ne aude. Oamenii de la NASA au crezut mai întâi că TMU e de vină, dar apoi au realizat că FDS e cel care face figuri. Au încercat să-l repornească, dar n-a mers.

Cercetătorii sunt optimiști că pot să-l facă să meargă din nou, dar o să le ia ceva timp, și poate trebuie să caute prin documentele vechi ale misiunii Voyager să vadă dacă au găsit soluția. Soluția are nevoie de 22,5 ore să ajungă la Voyager, după NASA, și tot atât să vedem dacă a funcționat.

Voyager 1 și sora lui, Voyager 2, sunt printre cele mai mișto misiuni științifice ale omenirii, fiind primele obiecte făcute de noi care au ajuns în spațiul dintre stele, explorând planetele uriașe și pline de gaz din sistemul nostru solar, dându-ne mai multe cunoștințe despre planete și făcându-ne să ne simțim mici în univers.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Când ar trebui să se uite copilul dumneavoastră la televizor în vacanta? – Sfaturi pentru părinții conștienți

Reteta Crochete de peste

Dacă bei apă ca un pește, poți să-ți dai ortul popii – Ce s-a întâmplat cu Brooke Shields ne dă de gândit

Sufleu delicios cu brânză telemea. O retea simpla.

Cometa Halley se îndreaptă spre Pământ.

Românii nu vor mașini colorate, ci gri, alb sau negru, arată un studiu recent

O cutie de scule strălucitoare plutește în jurul Pământului, după o ieșire în spațiu ratată.

PAMFIL SEICARU, pamfletarul

Trandafirul- Regia florilor

Interzicerea Utilizării Embrionului Uman în Scopuri Experimentale: Excepții și Utilizări

Uzinexport a deschis Galeria de Arta

Ghicitori pentru copii: cum să te distrezi și să înveți în același timp