Cum să scăpăm de gunoaiele din spațiu cu lasere de pe Pământ

Cum să scăpăm de gunoaiele din spațiu cu lasere de pe Pământ

Gunoaiele din spațiu sunt o problemă tot mai mare, și vor fi și mai multe când numărul de sateliți de pe orbita joasă a Pământului va crește în următorii ani. Agenția Spațială Europeană (ESA), de exemplu, vrea să trimită în spațiu un satelit cu patru brațe, care să prindă și să aducă înapoi resturile. Dar un start-up japonez are o idee și mai tare, scrie Interesting Engineering.

EX-Fusion, un start-up din Osaka, vrea să facă un sistem laser pe Pământ, care să îndepărteze gunoaiele din spațiu din atmosfera terestră.

Proiectul este deja în plină desfășurare: în octombrie, compania a semnat o scrisoare de intenție cu EOS Space Systems, o companie australiană care face o tehnologie de detectare a gunoaielor din spațiu. După aia, EX-Fusion a anunțat că va pune un sistem laser foarte puternic la Observatorul spațial EOS de lângă Canberra.

În prima fază a misiunii se va lucra la dezvoltarea tehnologiei laser pentru a topi resturile spațiale mai mici de 10 centimetri. Dacă va merge bine, a doua fază se va ocupa de îndepărtarea resturilor. Compania plănuiește să trimită laserul în etape, în sens invers resturilor, pentru a le încetini.

Teoretic, dacă le scade viteza orbitală, resturile vor intra în atmosfera Pământului, unde vor arde.

James Bennett, vicepreședinte executiv al EOS Space, a spus că, deși mulți oameni se sperie de asta, laserele făcute pentru a îndepărta gunoaiele din spațiu nu pot fi folosite ca arme. EX-Fusion va folosi lasere cu stare solidă pompate cu diode (DPSS) pentru a-și atinge scopul.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un lucru misterios se întâmplă cu Luna, ce schimbă multe lucruri

The Mandalorian devine film, iar Ahsoka își continuă seria

Anul Nou. Tradiții și obiceiuri românești

Horoscop 11 ianuarie: Ce zodie trebuie să fie cu ochii în patru! Sfaturi astrale pentru o zi de poveste.

Aurul divin: semnificatii si utilizari in societatile precolumbiene

Brioșe cu ciocolată neagră pentru o gustare delicioasă

Acest site îți spune care a fost cel mai mare hit în ziua în care te-ai născut

Teoria lui Stephen Hawking despre gaura neagra

Acestea sunt întrebările pe care britanicii i le-au pus lui Amazon Alexa în 2023

Persoane întoarse din moarte clinică au raportat vise intense si experiențe extracorporale.

Detoxifiere digitală: cum să scapi copilul de dependența de smartphone

Leak: GTA 6 va fi mult mai realist decât se credea până acum